ביסוס ההליכה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביסוס ההליכה...
    אמא
    27/01/2010

שלום, בתי המתוקה בת שנה ו-5 חודשים. גילה המתוקן הוא שנה ו-3 חודשים (נולדה בשבוע 31).
    לפני חודש בערך התחילה להעז לעשות 2-3 צעדים לבד ומלפני שבועיים בערך התחילה ממש ללכת. עכשיו היא יכולה ללכת ממש הרבה (עוברת מהסלון לחדר למשל בהליכה) וגם למדה להתרומם לבד ללא תמיכה במשהו- אז הולכת, נופלת, קמה לבד וממשיכה...
    שאלתי היא לגבי ביסוס ההליכה. היא עדיין מעדיפה לזחול.... היא זוחלת ואז אני אומרת לה- קומי ותלכי אז היא עושה את זה. אבל כאילו אני צריכה כל הזמן להזכיר לה שהיא יכולה. היום הייתי איתה בפארק והיא רוב הזמן זחלה.... כמה זמן זה נורמלי עד שילד נוטש את הזחילה ועובר רק להליכה? יש לציין שההליכה שלה היא עם די הרבה נפילות (נראה לי נורמלי להתחלה) אולי זה מפריע לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביסוס ההליכה...

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

אורנה עטאר
    27/01/2010

אמא שלום,
    בתך בתחילת ההליכה שלה ולכן היא עדיין משלבת זחילה והליכה בייחוד ברגעים בהם היא לא בטוחה, חוששת ומרגישה שמערכת שיווי המשקל שלה לא תאפשר לה ללכת וזה בסדר.
    אני רוצה שתעקבי ותראי שככל שעובר הזמן היא נופלת פחות ומבססת בדרכה שלה ובקצב שלה את ההליכה שלה.
    את מוזמנת עם הזמן לאתגר אותה בלעבור מכשולים, להוציא אותה קצת משיווי משקל ולראות שהיא יודעת לאזן את עצמה ולא ליפול וכו'.
    במידה ותראי שהיא ממשיכה ליפול ועדיין לא מצליחה לבסס הליכה יציבה צרי איתנו שוב קשר ואולי אציע לך לגשת לאבחון בכדי לזהות מה הסיבה לכך ואיך לעבוד איתה באופן פרטני. אבל אולי לא נגיע לזה.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי לא הבנת אותי....

אמא
    27/01/2010

או אולי לא הסברתי את עצמי טוב. כשהיא הולכת היא דווקא יציבה מאוד... יש לה נפילות כשהיא עולה על צעצועים או חפצים בדרך (היא לא מסתכלת למטה) או כשהיא מחליקה בגלל הגרביים. אבל יכולה ללכת בלי ליפול גם כמה מטרים טובים..... הנפילות ממש לא מדאיגות אותי. רק ציינתי את זה כי אני מרגישה שזה קצת מבאס אותה ליפול ואולי זה גורם לה להעדיף לזחול.... מה שששאלתי זה בעיקר בנוגע לזה שאחרי שבועיים של הליכה היא עדיין זוחלת... תוך כמה זמן בדרך כלל הילדים מתחילים רק ללכת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה....

אמא
    29/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

אורנה עטאר
    30/01/2010

אמא שלום,
    זה מאוד תלוי ברפרטואר שבנך צבר עד היום. יש תינוקות שברגע שהם מתחילים ללכת הם לא חוזרים לזחילה ויש כאלו שעדיין משלבים בין השניים עד שמרגישים בטוח רק בהליכה וזה גם יכול לקחת חודשים.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו