ישיבה, עמידה, ועוד...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • ישיבה, עמידה, ועוד...
    אביטל
    30/01/2010

    הי
    אשמח לתשובה על 2 שאלות-
    1. שאלתי לפני מס ימים האם זה תקין שביתי עומדת כבר חודש (היא בת 7 חודשים) וזוחלת יפה על 6 כבר תופה ארוכה אך אינה יושבת ללא תמיכה וכתבו לי בתשובה שאכן יש סדר להתפתחות ולעקוב אחרי זה. שאלתי היא האם אני צריכה לעודד אותה לישיבה וכיצד ניתם לעשות זאת?
    2. רגרסיה- מאז שהיא בת 5 חודשים, כשהינו מושיבים אותה עלינו לאוכל (בקבוק) אז היא היתה מושיטה ידיים לבקבוק ותופסת אותו ומקרבת אותו לפיה. שמתי לב לאחרונה שהיא הפסיקה עם זה ואפילו היא מתקשה כעת לתפוס את הבקבוק. היא רק מנסה לקרב את הראש לבקבוק. מוזר, לא?
    האם זה מעיד על משהו והאם זה יכול להיות קשור לך שבחודש האחרון היא אוכלת יותר מוצקים(אני מאכילה אותה במוצקים על הנדנדה) ובשבועיים האחרונים בפרט (3 פעמים ביום)?
    עוד בעניין רגרסיה- היא עומדת כאמור כבר חודש, מאוד יציב ואפילו מקרבת ומרחיקה את הרגלים בזמן עמידה. בנוסף לכך היא גם יורדת מאוד מאוד יפה חזרה לרצפה וזה ככה מההתחלה, היא לא שומטת את הידיים אלא ממש בוחנת ומחשבת את צעדיה... חוץ מהיומיים האחרונים, אז היא נעמדת ומתחילה לבכות כשהיא מנסה לרדת (היינו הרבה לא בבית אז חשבתי שזה קשור לעובדה שזה בית אחר וחפצים אחרים אבל גם כשחזרנו הביתה זה היה ככה)מה יכולה להיות הסיבה?מה לעשות? לעזור לה לרדת חזרה לרצפה?
    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה, עמידה, ועוד...

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תגובה לאביטל

    דבי גרוס דולב
    31/01/2010

    הי אביטל
    מה שחשוב הוא ללמד את התינוקת להתישב בעצמה ורק מתוך זה לצפות שהיא תשב ללא תמיכה, תהליך ההתישבות הוא החשוב. כדי לתרגל זאת צריך להושיב את התינוקת בישיבה משוכלתכשאת מאחוריה והיא נשענת על הגב שלך, לעודד אותה לצאת מישיבה זו ע"י צעצוע שמוגשלה מלפנים וכל הזמן הזה לאחוז ברגליה שישארו בשיכול, רק לאחר שהיא יוצאת לעמידת 6 לשחרר את רגליה. תרגיל זה מלמד לצאת מישיבה לעמידת 6 ומתוך זה לומד התינוק גם לחזור לישיבה.נסי לתרגל זאת מספר פעמים ביום ואם לא תהיה התקדמות חשוב יהיה לשלול זקיפת יתר של הגב.

    2. מה שאת מתארת נשימע כמו משהו התנהגותי ולא כמו קושי שכן ביתך כבר ידעה לאחוז בבקבוק בעצמה, יש להמשיך ולהתעקש שתמשיך לעשות זאת בעצמה.

    סביר להניח שהירידה לרצפה תחזור שכן היא גם כבר הייתה במערכת.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו