הרגלי שינה-תינוק בן חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה-תינוק בן חצי שנה
    דפנה
    10/02/2010

שלום,
    בני בן חצי שנה. עד היום הוא נרדם על הציצי לפני שנת הלילה.
    במהלך היום הוא לרוב נרדם בטיול ואח"כ מועבר למיטה.
    בעלי קרא בספר בנושא חינוך שצריך שהתינוק ירדם בכוחות עצמו.
    כלומר: לאחר שמאכילים אותו בלילה, להניח אותו במיטה ולצאת מהחדר וגם אם בוכה, כך הוא ילמד להרדים את עצמו וכך גם אם יקום באמצע הלילה, הוא יידע להירדם לבד.
    כיום הוא קם לכל היותר פעם אחת בלילה ולרוב, אם מתעורר בלילה נרדם אם שמים לו מוצץ, שיותר מאוחר הוא מוציא אותו לבד. אני לא רואה סיבה לגזול ממנו את ההירדמות בחיבוק בלילה. אבל בספר כתוב שאח"כ , בגיל יותר מאוחר, זה הופך למאבק רציני לפני השינה.
    אשמח לשמוע מה הגישה המומלצת ביותר כיום ומה הנימוקים לבחירתה....
    תודה,
    דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לדפנה

אורנה עטאר
    11/02/2010

דפנה שלום,
    אם היתה גישה מומלצת אחת ודרך אחת שעובדת מישהו היום היה עשיר מאוד.
    אני מאמינה בללכת לפי האינטואיציות ולפי מה שמתאים לכם ואתם מתחברים אליו. יש אנשים שבוחרים שילדם ישן איתם במיטה עד גיל מאוחר ויש כאלו שמאוד חשוב להם להרגיל לשינה לבד.
    במידה ואת מעוניינת שהוא יפסיק לישון עם ציצי, אני לא ממליצה לתת לתינוק לבכות במיטה אלא לעשות זאת בהדרגה. בהתחלה לנתק האכלה משינה ואח"כ להשכיב ולשבת לידו, ללטף, לשיר שיר. זהו תהליך לא קל וצפוי לקחת זמן רב. אבל אם אתם שלמים עם השינוי ומאמינים בו ומקרינים לבנכם כי אתם לידו ולא "נוטשים אותו" ועוזרים לו לעבור לשינת לילה אז אני מאמינה שהתהליך יצליח.

שיהיה בהצלחה.
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדפנה

דבי גרוס דולב
    11/02/2010

הי דפנה
    ישנן גישות שונות בנושאי השינה וקצרה היריעה מלפרט את כולן.
    אני, באופ אישי ומקצועי, לא מאמינה שתינוק צריך לחוות חוויות לא נעימות של בכי כדי שילמד להירדם לבד. אני מאמינה יותר בגישה שמתחשבת בצרכי הפיזיים והרגשיים של התינוק. כרגע הוא זקוק לעזרה כדי להירדם ומאוחר יותר ידע לעשות זאת בעצמו. וגם אם מאוחר יותר יהיו קשיים, זה עדיין לא מצדיק בכי ותסכול.
    אבל בעניינים מסוג אלה אין נכון ולא נכון אלא יש להקשיב ללב וללכת בעקבות הגישה וההחלטה המשפחתית שלכם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו