בת שנה ופחות ומחודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ופחות ומחודש
    אורה
    10/02/2010

שלום,
    בתי בת שנה, מתפתחות בסדר גמור מבחינת כל השלבים (טפו טפו:) זחלה קצת גחון, זוחלת יפה על שש, יושבת, עומדת, הולכת עם כיסאות ועם כל דבר שזז. לא מנסה ללכת לבד או לעמוד. לבד המטפלת שלה אמרה שנראה לה מוזר שלא כמו כל הילדים האחרים היא לא מסכימה להושיט ידיים כדי ללכת.
    אני די בטוחה שאין בזה שום דבר מוזר אבל ליתר ביטחון רציתי לוודא שזה לא מצביע על איזשהו קושי שלה (אולי חוסר ביטחון כלשהו).. היא לא פוחדת משום דבר, אנחנו מעיפים אותה גבוה, הופכת לכל הכיוונים והיא צוחקת וסומכת עלינו.

האם יש צורך לעשות איזשהם תרגילים בשביל לעודד אותה לעמוד ,ללככת לבד?? ( קראתי שאפשר לתת לה משהו מרחוק- אבל אז היא פשוט תזחל עד שם. ותעמוד שם ואם אני בסביבה אז תחזיק אותי ברגלים..) או שזה יבוא לבד כחלק מהפעילות הרגילה?

ועוד שאלה- לא יודעת אם זה המקום הנכון- אין לה בינתיים אף שן ולכם אני לא נותנת לה מאכלים שצריך ללעוס חזק. השאלה אם זה נכון שבלי שיניים אפשר לאכול רק דברים רכים יחסית או שיש לחניכיים של ילדים יכולות אחרות?:)

תודה מראש
    אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ופחות ומחודש

הוספת תגובה

• תגובה לאורה

אורנה עטאר
    11/02/2010

אורה שלום,
    לגבי יציאת שינים ותזונה את מוזמנת להפנות את השאלה לפורום תזונת תינוקות.

לגבי הליכה ועמידה לבד - זה בסדר גמור לגילה. תנו לה לחוות חוויות של יציאה משיווי משקל כשהיא עומדת בכדי שלאט לאט תצבור בטחון ותדע לאזן את עצמה בעמידה וכשהיא תהיה מוכנה היא תתחיל ללכת. רצוי לא לעודד הליכה עם ידיים או הליכה עם חפצים, בימבות וכו' כי הם דווקא מעכבים הליכה עצמאית כי היא מסתמכת על מישהו אחר ולא לומדת לסמוך על מערכת שיווי המשקל שלה.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו