מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התהפכות רק מגב לבטןטלי15/02/2010
בני בן 8 חודשים ויש לו עדיפות להתהפך מהגב לבטן משום מה מסרב להתהפך חזרה
אומנם הוא זוחל במעגלים אבל כשהוא כבר מתעייף הוא מניח את הראש או מתעצבן שאני יהפוך אותו
השאלה שלי היא האם זה תקין
האם זה בעיה בהתפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
אורנה עטאר16/02/2010טלי שלום,
בגיל שמונה חודשים אני הייתי רוצה לראות התפכות לשני הכיוונים וכבר תחילת ניסיונות זחילה.
תנסי את התרגול הזה להתהפכות מהבטן לגב ותעדכני אותי איך הולך.
זוהי לא בעיה בהתפתחות אלא קושי שנובע מסיבה מסויימת שאותה קשה לאבחן בפורום.
במידה ובשבועיים הקרובים לא תראי שינוי יש צורך לשקול אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות.
תרגיל:
בטן-גב:
להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפג
טלי16/02/2010אורנה שלום ותודה
יש לציין כי הוא נולד פג בשבוע 34 האם יתכן שזו הסיבה?להתעקבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתרגיל
טלי16/02/2010ניסיתי לעשות לו את התרגיל הוא כאילו מתנגד שאני עושה לו באיטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לטלי
אורנה עטאר17/02/2010טלי הי,
היית צריכה לציין את גילו המתוקן...
זאת אומרת שהוא לא בעיכוב רציני בהתהפכויות וזחילה.
לגבי ההתנגדות שלו - איפה הידיים שלו נמצאות שהוא על הבטן? האם מתחת לחזה? רחוק מהגוף בצדדים? האם הוא שוהה על המרפקים או על כפות הידיים?
ייתכן ויש לו מתח בשרירי בית החזה ובזוקפי הגב שגורמות להתנגדות הזו ומכאן גם הסיבה שהוא לא עושה את בעצמו עד היום, כי קשה לו.
תעני לי ונמשיך הלאה.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאורנה
טלי17/02/2010כשהוא על הבטן אז הוא עושה הכל מרפקים משחק אפילו ביד אחת והשנייה מחזיקה
אז אכן העיכוב בהתפתחות קשורה להיותו פג??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה
טלי22/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לטליה
אורנה עטאר23/02/2010טליה שלום,
לגילו המתוקן הוא אינו בעיכוב משמעותי. הקושי בזחילה והתהפכויות אינה בהכרח קשורה לכך שנולד פג. את הקשיים האלו חווים גם תינוקות שנולדו במועד.
זה שהוא על המרפקים על הבטן זה מצויין. אני רוצה שתמשיכי לתרגל איתו את התרגיל שננתי לך בהדרגתיות.
תרגיל נוסף - הוא על הבטן, את רוכנת מאחוריו ומצמידה לחי ללחי וומניעה עם הלחי שלך את הראש שלו לכיון הרצפה, לאט, עד שהוא מעביר משקל ומניח את הראש. ייתכן וישלים התהפכות וייתכן ויחזור לבטן. עשי זאת גם לצד השני.
תעדכני אותי,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)