מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכהדניאלה19/02/2010
בני בן השנה וחודשיים סיגל לעצמו הליכה על הברכיים,ונע כך ממקום למקום,
עדיין זוחל על שש אבל פחות כי רוצה מאוד ללכת ולא מצליח,
הולך עם רהיטים,ועוזב לשניה את מה שמחזיק בו כשלא שם לב,חושש מאוד מיציאה משיווי משקל,יש לציין שסובל רבות מנוזלים ודלקות באוזניים.
לא מוכן ללכת בליווי היד שלי ומיד מתיישב או נגרר ,עם שני ידיים שלנו מוכן(מעדיפה שלא כי נאמר לי שלא טוב)
הייתי מאוד רוצה לקבל תרגילים בשבילו לחזרות יומיומיות כי הזמן עובר והוא דורך במקום...
וכבר הייתי באבחונים שונים וגם רופא הילדים אמרו לי שזה עניין של זמן,אבל כמה זמן?
הייתי שמחה עם תמליצו לי לאן לפנות איתו?התפתחות הילד -רופא הילדים וטיפת חלב טוענים שאין צורך ולא מוכנים לתת הפניה,נשאר רק באופן פרטי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מאמא שהיתה שם לא מזמן....
אמא20/02/2010אני מניחה שכאן יגידו לך שאת יכולה לראות מדריכה וכו'.... אבל אני יכולה לספר לך שבתי תקופה ארוכה הלכה על הברכיים או זחלה על 6. היא התחילה ללכת עם חפצים ממש מוקדם בגיל 8 חודשים וחשבנו שההליכה תגיע מהר. אבל היא חיכתה עם זה והתחילה עם צעדים ראשונים רק בגיל שנה ו-3. היום היא בת שנה ו-4 וכבר הולכת ממש יפה. אז לדעתי האישית טיפת חלב והרופא צודקים ופשוט תני לו זמן. אני ראיתי פה תשובות של שירי קאשי שטוענת שאחרי גיל שנה וחודשיים אם ילד לא מראה סימני הליכה עצמאית זה מראה על קושי ועדיף לראות מדריכה וזה הלחיץ אותי, לכן חשוב לי להגיד את דעתי שלא תלחצי. ובניגוד למה שהיא טוענת, זה בסדר גמור לא ללכת עד גיל שנה וחצי!!!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אמא
דניאלה20/02/2010אני כבר ראיתי מדריכה,שרק עשתה לי ולילד רע יותר,והכניסה אותנו ללחץ,
מחר הילד בן שנה וחודשיים ואכן לא ממש מראה רצון וסימנים שהוא מתכוון ללכת בקרוב,
ואני חיה בתסכול יום יומי למרות שהילד מקסים לכל הדעות,
יתכן שיש לו מעט בעייה בשיווי משקל בגלל דלקות האוזניים שהוא לוקה בהם,אבל פשוט אין לו בטחון עדיין,ואולי גם הרגליים שלו לא מספיק חזקות,
אחי התחיל למשל ללכת כמעט בגיל שנתיים ואף אחד לא הלחיץ את ההורים שלי שמשהו לא בסדר אצלו ואכן כשהתחיל ללכת ישר רץ,ויותר מהר מכולם,
לכן אני לא מבינה למה כל כך מלחיצים אותי,ממתי תינוקות בגיל שנה וחודשיים חייבים להתחיל ללכת?
הייתי אצל אורטופד,טיפת חלב ואצל רופא הילדים אני הרי אורחת קבועה וכולם אמרו לי לתת את הזמן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה להרגיע
אמא21/02/2010יש באמת הלחצה מיותרת של מדריכות מסוימות (למשל אורנה תמיד עונה כאן שזה לא עיכוב עד שנה וחצי אבל שירי מלחיצה מאודדדדד). ולגבי זה שהוא לא מראה סימנים- תאמיני לי, פתאום יום אחד הם מעיזים לעשות צעד, אחר כך שניים והופ.... הם הולכים. אני אפילו אחרי שהיא התחילה ללכת כתבתי פה שאלה על זה שהיא עדיין גם זוחלת ויש לה נפילות ואפילו אז שמעתי מהם (מאורנה!) שאולי יש לה בעיה וכדאי להיפגש עם מדריכה. כמובן שלא עשיתי את זה ותוך שבועיים הפסיקה לזחול וגם היציבות שלה ממש השתפרה. הזמן עושה את שלו!! אם רופא אמר שהוא בסדר אז הוא יילך!!
ורק שני טיפים לי אליך:
1. תעשי לו תרגילים לשיווי משקל- תרקדי איתו על הכתפיים שלך ותחזיקי אותו באגן או ברגליים ולא בכתפיים. תעשו ביחד גלגולים והיפוכים על המיטה והכי חשוב תעשי הכל כמשחק כייפי ולא כתרגילים.
2. אני יודעת שזה קשה אבל תנסי לא לשדר לו לחץ ללכת כי זה גורם להם גם להילחץ ולא לנסות. אני דווקא שהרפתי והפסקתי כל היום "לעודד" אותה לזה זה בא בעצמו. תחליטי ששבוע עכשיו את מרפה מהנושא של ההליכה ותראי איך הוא מגיב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאלה21/02/2010בקשר לתרגילים-אני עושה לו,מה שהומלץ לי לחלק מהתרגילים היה לו אנטי,אז הפסקתי מה שהוא אוהב ממשיכים(על הכתפיים,כדור פזיו,נדנדה וכ"ד).
אני מקווה שבקרוב הוא באמת יתחיל לרצוץ לעזוב את התמיכה וללכת,יכול להיות שבגלל שאני מאיצה בו ומשדרת לו שזה חשוב מאוד הוא נלחץ,ננסה להוריד ממנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקורת
דניאלה21/02/2010בכל מקרה אני עם בטן מלאה בקשר לביקורות שאני קבלתי על הדרך שלי לחנך את הילד(בהדרכה שהוא קיבל הוא בכה ולא שיתף פעולה,כי לא היה לו נעים,ומדובר בילד חברותי שנמצא במסגרת עם הרבה ילדים גם גדולים יותר ואין בעיה)אני מודעת לזה שכשקשה לו הוא מוותר מהר ולא כל כך מעז,אבל זה האופי שלו,גם אני ככה.
וזה שהוא עדיין לא הולך קשור לזה שכנראה מערכת שיווי המשקל שלו עדיין לא מוכנה לזה והוא צריך זמן,הוא עבר הרבה דלקות אוזניים ניקורים ונוזלים,וכמו שהאורטופד אמר לי:"תזכרי מה שד"ר ..... אומר לך תוך כמה שבועות הוא רץ".
אז אני אופטימית.
כמו כן מי קבע ומי אמר שברגע שהילד מגיע לגיל שנה וחודש גג הוא חייב להתחיל בסימנים ורצון ללכת כאשר הרף העליון להליכה הוא שנה ושבע ושעיכוב נחשב מגיל שנה וחמש בערך....
מדוע מלחיצים אותנו?אני רוצה להבין זאת...כי איכות החיים שלי נפגעת מהדאגות המיותרות האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדניאלה
אורנה עטאר21/02/2010דניאלה שלום,
את מעלה כאן סיבות שייתכן והן הסיבה לכך שבנך הולך על הברכיים ולא מעוניין כרגע לעלות לבסיס צר יותר.
בנך אינו בעכוב עדיין כי הוא בן שנה וחודשיים ולכן הרפואה הקונבנציונלית אומרת שאין מה לדאוג.
אני הייתי רוצה שתאתגרי אותו ככל שניתן ביציאות משיווי משקל בכדי שהוא ישכלל את מערכת שיווי המשקל שלו וירגיש בטוח ויציב לעבור לעמידה.
- תשאו אותו על הכתפיים עם החזקה רק באגן או ברגליים.
- כשהוא עומד על כפות הרגליים ומחזיק ברהיט - נדנדי מעט את הרהיט שוא ילמד לאזן את עצמו.
- המון אתגרי זחילה בג'ימבורי, מגלשות. לשים דגש שהוא מאותגר כשהוא שוהה בג'ימבורי ולא בוחר במתקן שהכי פחות מאיים על מערכת ש"מ שלו.
- לשחק בלזרוק כריות - אפילו כשהוא בישיבה, בזחילה, בעמידה על הברכיים.
תעדכני אותי עוד כשבועיים איך הולך.
במידה ואת עדיין מעוניין בעין בוחנת ואבחון מדוייק - את מוזמנת לפנות לאבחון פרטי אצל מדריכה להתפתחות תינוקות ותקבלי עוד המון כלים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמא ודניאלה
אורנה עטאר21/02/2010אמא שלום,
אני כאן בכדי להוריד לחץ ולא להעלות.
חבל שדברים נאמרים בצורה כזו.
ראי את [a href='http://www.beok.co.il/LongItemForum.aspx?frstrec=579949' id='link']התגובה [/a]שכתבתי לך בזמנו.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לאורנה
דניאלה22/02/2010אני אנסה למרות שאת התרגילים האלא אני כבר התחלתי לעשות איתו,
חלקם לא מוצאים חן בעניו והוא מביע מחאתו בבכי,
החלטתי שבכי לא מרתיע אותי יותר,כנראה ותרנו לו תמיד מהר מדי...מה באמת לעשות כשהוא בוכה וכועס,להמשיך?(אני בכל זאת מרגישה רעה)
היכן אני מקבלת אבחון פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דניאלה
אורנה עטאר22/02/2010הי דניאלה,
אני לא מאמינה בלתרגל בבכי. בבכי אין למידה. בכך דוגלת שיטת "צעד ראשון".
הוא בוכה כי קשה לו ולא נוח לו במצב הזה. אני מתארת לי שתנועה במרחב מרתיעה אותו ולכן הוא בוכה. במקום לוותר אנחנו צריכים למצוא את הדרכים הכיפיות להכיר לו את המקום הקשה הזה, פשוט בצורה אחרת.
העבודה צריכה להיות הדרגתית.
תנסי להכניס את זה לשגרת יומכם ולא "כתרגיל שצריך לעשות", משהו כיפי שעושים עם אמא או אבא.
את לא צריכה להרגיש רעה...את מכינה אותו לחיים האמיתים. בטחון בגוף שלך וביכולות המוטוריות שלך כפעוט משפיעות באופן ישיר על הבטחון העצמי, הדימוי שלי כילד וכו'.
אבחון פרטי את יכולה לקבל במרכז "צעד ראשון" בתל אביב.
אם את רוצה להתיעץ או לדבר איתי בטלפון את מוזמנת.
0544-366399
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
דניאלה03/03/2010הייתי בעבר באבחון ב"צעד ראשון",נתנו לי תרגילים,
האבחון:זחילה לא מאורגנת,פחד מנפילה,ובעיה קלה בשיווי משקל(בגלל נוזלים באוזניים)
בנתיים הזמן עובר ועדיין אין ממש שינוי,אמנם התנועה שלו השתפרה והוא יותר מעז(עולה ויורד מכסאות ומספות)אבל עדיין לא נראה לקראת הליכה,ועדיין הולך על הברכיים,
הרופא ילדים טוען שהוא עדיין מפחד ויש לתת לו את הזמן שלו,וכשהוא יהיה מוכן יעשה,מסרב לתת לי הפניה או לעשות משהו בנידון...
בנתיים כמעט כל הילדים בגן בגילו כבר הולכים והוא מאחור,וזה מתסכל אותי מאוד,
הייתי מעוניינת ברשימה של תרגלים לעשייה יום אחרי יום שיראו שיפור בטווח קצר,או המלצה מה לעשות בעניין הזה....כי הזמן רץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה שלום
אורנה עטאר06/03/2010בנך עדיין אינו בעיכוב בהליכה ולכן אני הייתי רוצה שתסירי דאגה מלבך. אני מבינה שאת משווה לקבוצה בה הוא נמצא אך הוא עדיין אינו בעיכוב. מה שמטריד אותי זה שהוא בוחר ללכת על הברכיים ולא על שש. האם הוא משלב בין זחילה להליכה על 6? אם כן, אז זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורנה
דניאלה07/03/2010כן הוא משלב בנהם,כשהוא רוצה להגיע מהר הוא עובר לזחילת 6 וזוחל לעבר המטרה.
אז כנראה יש לו את הקצב שלו,ואני צריכה להרפות ממנו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
דניאלה13/03/2010הילד התחיל ללכת...
עומד מיצב את עצמו וצועד כ10 צעדים ונופל,
תודה על העידוד והתשובות המרגיעות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה כיף לשמוע!
אורנה עטאר15/03/2010:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)