אוף... נמאס לי להילחץ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוף... נמאס לי להילחץ..
    אמאלה
    23/02/2010

אני יודעת שלא אמורים להשוות אני יודעת אני יודעת, אבל גם אם אני מאוד מנסה, תמיד יוצא שהבן שלי, האוצר שלי והילד הכי יפה בישראל (אובייקטיבית :) ) תמיד מאחור....

הוא בן 9 חודשים עוד כמה ימים, אומנם מקשקש בלי סוף, קשר עין מעולה, חייכן ומתוק, אוכל נהדר , משחק לבד בכיף עם הרבה חיוך + קשר עין וישן טוב, אבל....

לא זוחל על שש (זוחל גחון מגיל 7.5 חודשים. מעדיף לשבת {מגיל 8 חודשים ושבוע} )
    לא תופס בקבוק - הוא תופס אותו אבל לא מרים אותו
    אם אני שמה לו אוכל אצבעות על המגש הוא לא רוצה לקחת או לגעת. רק עכשיו הצליח לאכול ביסקווט אצבע של מטרנה (וגם אין לו שיניים)
    לא משחיל טבעות אלא משחק עם הצעצוע סתם
    מוחא כפיים אבל לא לפי בקשה אלא סתם.. במקרה, לא כהבעת שמחה אלא כגילוי גופני נראה לי
    לא עושה ביי ביי
    לא מחקה אותי בכלל - לא הוצאת לשון או כל דבר אחר
    לא מסתכל מעבר לאצבע שלי אם אני מצביעה על משהו
    מנענע את הראש כל הזמן בצורה הזויה מימין לשמאל באוויר וכשעל הגב (זה כבר הרבה זמן)

זה לא שאני ממורמרת אבל אני מתחילה לדאוג......??????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוף... נמאס לי להילחץ..

הוספת תגובה

• הורידי מהלחץ.....

שירי קאשי
    23/02/2010

הי שיר,
    את צודקת, לא ניתן לחלוטין לא להשוות אבל עדיין צריך להתייחס לכל אחד לפי מה מצבו בהתאם לטווח המקובל וכאן כבר יכולה להכנס שונות רבה בין האחד לשני. נכון בנך לא מהממהרים אך לגבי כל מה שקשור במחוות ידיים אנו לא מתיחסים לכך כבעייתי עד גיל שנה. בכל מקרה ההסתכלות היא כוללת ויש להסתכל על כלל ההתפתחות וההתנהגות ורק אז ניתן להתיחס לאחור או לא אחור. באופן כללי כל הנתונים שתארת הם מצבים שמקובלים לגילו. הזחילה על שש לרוב כבר מתרחשת עד גיל זה אך גם אם יקח עוד חודש זה בגדר הסביר. כל נושא עבודת הידיים ישתפר לאחר שילמד לזחול על שש ולהתישב. אז ידיו יהיו פנויות יותר לעשיה ופחות להתקדמות וצפויה קפיצה בלמידה בשלב זה.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר מתיישב

רות
    24/02/2010

תודה על התגובה המהירה

הוא כבר מתיישב וידיו אמורות להיות פנויות לעשייה..הוא מוחא כפיים אבל לא כהבעת שמחאה או גאווה אלא כעוד משהו שלמד לעשות, כפי שהסברתי

חוסר זחילת שש ממש מדאיגה אותי, וכפי שציינתי, נמאס לי לדאוג..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

אמאלה
    27/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב

אמאלה
    28/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    02/03/2010

הי שיר,
    אני מתנצלת על העיכוב בתגובה (חגים...). כפי שכבר ציינתי הוא לא נמצא בעיכוב רציני. אם הוא מתישב בכוחות עצמו זה מצויין אך אם צריך להושיב אותו אז כדאי להמנע מכך על מנת שיעבור את התהליך בעצמו ובדרך גם יתקדם עם הזחילה. את יכולה לתת לו (בהשגחה כמובן) לשחק עם דברים קטנים, להדביק מדבקות ולקלף אותן, להתנסות באכילה עם הידיים של דברים קטנים ובכך לחזק את המוטוריקה העדינה. לגבי המוטוריקה הגסה של הידיים זה בתוך התחום המקובל. לגבי הזחילה כדאי לעבוד. אני ממליצה מאוד על ביקור בית לאבחון והתאמת תרגילים וגם על מנת לקבל תמונה ברורה יותר שודאי תוכל להרגיע אותך.

יום נפלא,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו