מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 4 חודשים בוכה עם מטפלתיוליה23/02/2010
בתי בת 4 חודשים, אני רוצה לחזור לעבודה ותיאמתי שתהיה בביתה של מטפלת פרטית עם הרבה ניסיון והמלצות מחברה של חברה שגידלה את בנה והמטפלת להבנתי מצויינת.
באתי לכמה שעות ביום הראשון, ובתי פשוט לא מוכנה להיות אצלה על הידיים. כלומר כשהיא עלי - מחייכת, כשהיא שוכבת - מחייכת, אבל ברגע שהיא לוקחת אותה על הידיים - בוכה.
ניסיתי להתחבא: היא משחקת על הריצפה עד שנמאס לה, המטפלת לוקחת אותה על הידיים, היא בוכה יותר מעשר דקות, ואז אני יוצאת ולוקחת אותה, ואז היא לאט נרגעת ומתחילה לחייך וככה כבר מספר ימים.
המטפלת עושה הכל מצויין - משחקת איתה וכו' - והתינוקת מממשיכה לבכות אצלה על הידיים.
לבני הבכור הייתה מטפלת שהתחילה באותו גיל והוא בכלל לא בכה מלכתחילה, והיה לי ניסיון מצויין איתה.
קיבלתי שתי עצות סותרות:
1. להשאיר אותה וללכת ולחזור אחרי כמה שעות - שתבכה כמה שהיא רוצה ובסוף תבין את המסר
ותרגע - אבל מאד קשה לי להפקיר אותה ככה
2. ללכת בקצב שלה ולחכות עד שתסכים להיות על הידיים של המטפלת - מצד שני אם היא יודעת שכל פעם שהיא בוכה הרבה אמא באה - אז היא תמשיך עם הנהג
3. אולי להחלחיף מטפלת? יש אופציה להישאר בבית אבל זה יהיה לי מאד יקר.
יש לציין שגם לאימא שלי היא לא הסכימה ללכת לידיים אחרי שלא ראתה אותה שבועיים, לעומת זאת 3 חברות שלי שביקרו אותי לאחרונה החזיקו אותה על הידיים והיא הייתה רגועה.
בבקשה עזרה - אני לגמרי לא יודעת מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליוליה
דבי גרוס דולב23/02/2010הי יוליה
לשאלתך אין תשובה חד משמעית.ישנן אמהות שהיו בוחרות באפשרות של להשאיר את התינוקת בוכה עם המטפלת עד שהיא תתרגל וישנן אמהות (אני בינהן) שהיו מנסות מטפלת אחרת או אפילו מפגש חד פעמי עם אישה אחרת רק על מנת לבדוק אם זה קורה גם איתה.
יתכן שמדובר בקושי של פרידה אבל יתכן גם שמדובר בחוסר התאמה בין ביתך למטפלת וחוסר חיבור,זה יכול לקרות.
לא אוכל להגיד לך באופן חד משמעי מה נכון לכם וכיצד לפעול. זה חייב להיות לפי נטיית ליבך ולפי האינטואיציה שלך.
מה שאני הייתי עושה זה לנסות לימים בודדים להשאיר עם המטפלת לזמן קצר,ללכת למקום קרוב ולהיות בקשר כדי לראות האם ומתי יש שיפור, אבל לא לתת לביתך לבכות הרבה מידי זמן. אולי תוך זמן קצר יהיה שיפור. במקביל הייתי מפגישה את ביתך עם אישה מבוגרת אחרת אותה היא לא פגשה מעולם וכך בודקת אם מדובר רק באישה הספציפית הזו.
אם מדובר רק באישה הזו הייתה שוקלת להחליף מטפלת אבל אם הייתי רואה שיפור, הייתי מעבירה את ביתך תהליך הדרגתי אבל החלטי של פרידה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)