התהפכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות
    שירה
    24/02/2010

שלום,
    הילד שלי בן 8 חודשים ,התהפך מהבטן לגב בגיל 3 חודשים ומהגב לבטן בגיל 5 חודשים.
    עד לפני חודש הכל היה בסדר ואז הוא הפסיק להתהפך.
    שוכב על הגב וקורא לנו שנביא לו את הדברים.שולח את הרגליים קדימה בטונוס מאוד חזק במקום להתהפך על הבטן כמו שידע לעשות טוב מאוד.
    איזה תרגילים יכולים לעודד אותו להתהפך שוב ? במידה ואתרגל איתו כל יום קצת תוך כמה זמן הוא אמור לחזור להתהפכויות?

תודה רבה

שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לשירה

אורנה עטאר
    24/02/2010

שירה שלום,
    חשוב להמשיך ולתרגל איתו מכיון שבגיל 8 חודשים אני הייתי רוצה לראות מימוש של השלבים הבאים כמו זחילת גחון.
    תזכירי לו את ההתהפכות ע"י (על הגב) הרמת הרגליים באוויר והעברתם הצידה ושהוא ישלים את ההתהפכות. חשוב לראות שזה לא משהו התנהגותי שהוא יודע שיביאו לו מה שהוא רוצה אז הוא נשאר על הגב. תאמרי לו שאת יודעת שהוא יכול להתהפך וסומכת עליו, שימי לו את הצעצוע יחסית קרוב בכדי שיחוש הצלחה ועודדי אותו וחזקי אותו חיובית כשהוא כן מתהפך.
    תרגול מסודר שאת יכולה לעשות איתו כל יום:
    להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו.

תעדכני אותי,
    בברכה.
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו