בבקשה השיבו לשאלותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה השיבו לשאלותי
    מיכל
    25/02/2010

שלום
    יש לי תינוקת מקסימה בת 3.5 ח'
    1. הייתי מבקשת לדעת מה כדאי לעשות למענה בפן ההתפתחותי באופן כללי
    2. מה צריך להיות סדר היום שלה בגיל זה מבחינה של האכלה שינה עירות משחקים יציאה החוצה וכ'

3. כמו כן הייתי מבקשת לדעת אם יש אמת בדבר שלא מומלץ להניח אותה בסלקל ברכב לנסיעה מעל ל 1/4 שע'
    4. האם משענת צוואר יכולה להטיב עימה כאשר היא בנסיעה ארוכה בסלקל (בהנחה שמומלץ)
    5. מה משך הזמן המומלץ להנחה על הבטן בגיל זה
    6. הייתי מבקשת לדעת אם יכול להגרם לה נזק בשינה בעגלה - שנת הלילה וכן שנת יום
    7. הכי חשוב : מהו המנשא הטוב ביותר בהתחשב בכך שעברתי לפני 10 ש' ת. דרכים ואני סובלת מבעיות גב - וכמו כן מעוניינת במנשא מכותנא לפחות ברובו
    רציתי לקנות אתהמנשא של טומי אך נאמר לי שהוא אינו טוב עבורה - לא בריא לגבה.
    אם כן, כיצד יודעים מה בריא לגבו של התינוק בשלב זה ועל אילו מנשאים תוכלו להמליץ.
    תודה מראש ריכזתי הכל... חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה השיבו לשאלותי

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

אורנה עטאר
    26/02/2010

מיכל שלום,
    בנוגע לשאלותייך:
    1. הייתי מבקשת לדעת מה כדאי לעשות למענה בפן ההתפתחותי באופן כללי

תינוקת בגילה רצוי שתשכב על הגב, בטן וצדדים ללא קושי, שתחוויה תנועה במרחב, בשלב הזה עוד תנועה קרובה לגוף, חשיפה לסוגים שונים של מגע (עמוק, טפיחות, רופף וכו'), רצוי שתכיר את תנוחת הערסול. על הבטן שתרים את הראש יפה. מבחינת תקשורת - התפתחות קשר עין, חיוך חברתי.

2. מה צריך להיות סדר היום שלה בגיל זה מבחינה של האכלה שינה עירות משחקים יציאה החוצה וכ'

סדר היום הוא משהו אישי, ישנם הורים שאינם דוגלים בסדר יום ואחרים מאוד מקפידים על כך.

3. כמו כן הייתי מבקשת לדעת אם יש אמת בדבר שלא מומלץ להניח אותה בסלקל ברכב לנסיעה מעל ל 1/4 שע'
    4. האם משענת צוואר יכולה להטיב עימה כאשר היא בנסיעה ארוכה בסלקל (בהנחה שמומלץ)

רצוי שהשהייה בסלקל תהיה רק בזמן נסיעה ולא בזמנים אחרים כמו לתת להמשיך לישון בסלקל וכו'. סלקל הינו משטח מוטה ולכן רצוי להמעיט בשימוש בו. אך בנסיעות אין ברירה ויש צורך להשתמש בו וזה בסדר. משענת צוואר לא יכולה להזיק.

5. מה משך הזמן המומלץ להנחה על הבטן בגיל זה

ככל שניתן. ההתפתחות מתחילה מהבטן ולכן ככל שתשהה על הבטן כך ייטב להתפתחות שלה.

6. הייתי מבקשת לדעת אם יכול להגרם לה נזק בשינה בעגלה - שנת הלילה וכן שנת יום

אם העגלה ב180 מעלות, ויש לה מקום לישון אין בעיה.

7. הכי חשוב : מהו המנשא הטוב ביותר בהתחשב בכך שעברתי לפני 10 ש' ת. דרכים ואני סובלת מבעיות גב - וכמו כן מעוניינת במנשא מכותנא לפחות ברובו
    רציתי לקנות אתהמנשא של טומי אך נאמר לי שהוא אינו טוב עבורה - לא בריא לגבה.
    אם כן, כיצד יודעים מה בריא לגבו של התינוק בשלב זה ועל אילו מנשאים תוכלו להמליץ.

לגבי מנשא - מנשאי הבד הם המומלצים ביותר. איני מכירה מנשא של טומי. רצוי לשאת בתנוחת ערסול ובטן לבטן בגיל זה.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו