מציצת אצבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציצת אצבע
    נטע
    03/03/2010

שלום
    בתי בת ה-3 חודשים החלה למצוץ אצבע, בתחילה הרגלנו אותה למוצץ שלקחה אותו ללא בעיות אך ברגע שגילתה את האצבע גילתה אושר גדול, במהלך הלילה אנחנו נותנים לה מוצץ אך כנראה שבאיזשהוא שלב היא מוצאיה את המוצץ ומוצצת את אצבעה. בעלי הציע נשים לה גרב על היד על מנת שלא תמצוץ אצבע (אנחנו די לחוצים מזה בגלל הגמילה), האם זהו פתרון ? או שפשוט לתת לה למצוץ אצבע.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

• תגובה לנטע

דבי גרוס דולב
    03/03/2010

הי נטע
    את מוזמנת לראות את הדיון שמטה באותו נושא ואת תגובתי לעניין.
    בקצרה, אני נגד מניעת התינוק מלמצוץ את האצבע. אם כבר מצא דרך להרגעה עצמית איך שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה אז אין סיבה להניעו מזה.
    אני חייבת להגיד שהצעתו של בעלך היא אחת המוזרות ששמעתי ובטח מתסכלת וקשה. אני ממש ממש נגד זה.
    לי יש שני ילדים גדולים שמצצו אצבע ונגמלו מזה יפה. נכון שיש כאלה שקשה לגמול אותם מזה אבל זה עדיין לא מצדיק לדעתי גרימת תסכול ומניעת הרגעה עצמית של התינוק.
    בברכה
    דבי גרוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדויק...

חנה
    03/03/2010

לי יש את אותה הבעיה בדיוק עם בתי בת החודשיים וחצי!!! ההבדל הוא אולי בכך שהיא אוהבת גם את המוצץ וגם את האצבע. כאשר המוצץ נופל- נכנסת האצבע. ברגע שזה קורה אני מוציאה לה את האצבע ומחזירה את המוצץ! אני מכירה מספיק ילדים שצמחו להם שיניים עקומות בגלל זה. לאחותי היה ממש מקור.... ועלה לה אח"כ 10,000 ש"ח לשים גשר...
    זה נשמע מאוד משכנע שלא צריך לתסכל את התינוק, ושאם זה מה שמרגיע אותו אז לתת לו כמה שהוא רוצה, אבל התוצאה לא מצדיקה את זה. הרגלים אפשר לשנות, ואני מאמינה שאם נשקיע כל הזמן בלהוציא את האצבע ולהחזיר את המוצץ- ישנה אפשרות שהילד יתרגל לזה ויגמל... בלילה כשישנים אין הרבה מה לעשות... אבל מה באמת לגביי כפפות לתקופה מסוימת? יש סיכוי שזה יעכב התפתחות כי היא לא תוכל למשש דברים? יש איזשהו משהו למרוח על האצבע על-מנת שלא תרצה להכניס אותה? או שזה רק בגיל מבוגר יותר? באיזה גיל??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחנה

דבי גרוס דולב
    03/03/2010

הי חנה
    זה עניין של השקפת עולם. אני כן מאמינה שישי לאפשרלתינוק למצוץ אצבע, גם במחיר האפשרי העתידי. ובעניין זה, אם הילד נגמל ממציצת אצבע לפני נשירת שיני החלב,יש סיכוי גבוה שלא יסבול מבעיות שיניים, התוצאות לא תמיד מרחיקות לכת כמו אלה שציינת. . הרבה מאוד ילדים שאני מכירה עם בעיות בחניכיים דווקא לא מצצו אצבע...
    עיטוף הידיים או מריחת חומר עליהן הוא מעשה אכזרי ומעט אנוכי שחושב רק על ההורים ולא על התינוק.
    אבל כמו שאמרתי, איש באמונתו..
    בברכה
    דבי גרוס
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצער מאוד

נ
    04/03/2010

אני חייבת להגיד שזה מצער מאוד . איך הורים חושבים לשים ליד משהו לא נעים בידים בכדי שלא ישים יד בפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו