מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שליטה בידייםאלנה03/03/2010
שלום רב!
הילד המקסים שלי כבר בן7.5 חודשים, זוחל על 6 ובשבוע שעבר למד גם להתישב, עכשיו הוא מנסה לאחוז ברהיטים ומתרומם לעמידה. יש לי שאלה בקשר לתנועות/שליטה בידיים. הוא יודע לאחוז ולנער כל מה שמעניין אותו, לסובב, להעביר מיד ליד ולהכניס לפה כמובן, אך מעבר לזה לא נראית שום התקדמות בנשוא - לא מעניין אותו אם אני מנסה להארות לו את ה"כוסות" שנכנסות אחת בתוך השניה וגם לא להכניס כל מיני דברים לקופסא למשל (להוציא אין לו בעיה).
עם המוצקים כל מה שמעניין אותו זה לגעת ולאחוז והכפית היא רק אבזר מציק בשבילו.
באופן כללי הוא ילד שכמעט לא יושב במקום אחד וגם עובר מצעצוע אחד לאחר "במהירות האור".
האם זה תקין ביחס לגילו? האם אני יכולה לגרות אותו איכשהו להפעיל את הידיים יותר? יש אולי משחקים שתוכלו להמליץ עליהם?
בתודה מראש
אלנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליטה בידיים
שירי קאשי06/03/2010הי אלנה,
נתחיל מכך שהיכולות המוטוריות שאת מתארת לגבי הידיים, מתאימות לגילו. לאחר שתינוק לומד לשבת (דבר שקרה לאחרונה), רק אז בעצם הידיים הופכות לפנויות וחופשיות יותר ולכן המיומנויות הללו קורות לרוב רק לאחר שלב זה. בכל מקרה המשחקים הם מתאימים. זה בסדר שבשלב זה הוא רק מוציא ואת מדגימה לו כיצד את מכניסה. עם הזמן הוא ינסה לחקות אותך וילמד גם את זה. כל משחקי ההשחלה למיניהם שבהם חלקים גדולים (כמו טבעות או כוסות אך לא מפתחות שדורשים מיומנות הרבה יותר גדולה) מתאימים לשלב, חיות קופצות, משטחי פעילות שונים, כלי בית וכיד הדמיון הטובה עליך. כל מה שקשור לעבודת הידיים זה טוב. בנוסף גם צעצועים שנעים על מנת לעודד תנועה שלו. לצורך העניין זה גם יכול להיות כדור פשוט.
המעבר המהיר בין הצעצועים יכול גם להיות שייך לאופי אך גם להרגלים שנובעים מהצפה חושית. נסי ליצור לו סביבה נקיה מצעצועים ולתת לו כל פעם צעצוע אחד או שניים על מנת שילמד להתמדק ולחקור יותר זמן חפץ אחד.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)