תינוקת בת 3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 3 חודשים
    ori
    06/03/2010

שלום,
    אני אמא לתינוקת בת שלושה חודשים.
    בתי רוב שעות היום מעדיפה להיות "על הידיים" ואם אפשר תוך נענוע מתמיד או תנועה (הליכה במנשא, ריקוד, קפיצה על כדור פיזיו).
    כאשר אני מניחה אותה באוניברסיטה או במיטתה עם משחקים, אחרי כחמש דקות היא מתחילה "להתלונן".
    כעת אני חוזרת לעבודה ואני מפחדת שהיא תתיש את אמי שתטפל בה ובעיקר בשבילה, שלא תהיה מסוגלת להתרגל לשחק לבד ולהתרכז במשחק זמן ארוך יותר מאשר מספר דקות בודדות.
    שאלותי הן:
    1) מהו הזמן הממוצע/סביר שעל תינוק בגילה לשהות לבדו ולשחק באוניברסיטה וכו'?
    2) כיצד ניתן להאריך את המשחק העצמאי שלה והשארותה לבד?
    3) מלבד השהיה באוניברסיטה, טרמפולינה, במיטה עם המובייל והתמונות (שחור-אדום -לבן), האם יש עוד דרכים שניתן לפתח אותה בצורה מהנה?
    יש לציין שאני חוזרת לעבודה שבוע הבא וארצה להמשיך לאחר חזרתי בפעילויות המשותפות שלנו כמו עיסוי, הליכות במנשא ועוד.
    בתודה מראש
    אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 3 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורי

אורנה עטאר
    06/03/2010

אורי שלום,
    קשה לפי תיאורך לדעת מה הסיבה ששלושה חודשים היא נמצאת רק על הידיים. יש לך סיבות רבות ואני שמחה מאוד שנתת לה את מה שהיא צריכה. המעבר עכשיו צריך להיות הדרגתי ומחייב זיהוי הסיבה שהיא לא יכולה להיות על משטח. האם קיים איזשהוא מתח שרירים שמקשה עליה? האם ההריון והלידה היו תקינים? מה הכוונה גם בלהתלונן? אם היא לא בוכה יש דרכים רבות להרגיל אותה להישאר על המזרון.
    אז ככה:
    - בגילה חשוב כי היא תשהה על הבטן, גב והצדדים בנוחות.
    - רצוי כמה שפחות זמן במשטחים מוטים כמו טרמפולינה.
    - הארכת זמן רצפה יכולה להיעשות ע"י מתן מגע לסוגיו, ע"י השמעת קול וטפיחות. הדהוד של קול לתוך הגוף שלה.
    - ניתן לשים אותה בשלב הראשון על כדור פיזיו - על הגב או על הבטן ולתת לה תנועה כהכנה לירידה למזרון.
    - עדיין לא להפסיק לתת תנועה במרחב, נשיאה במנשא יכולה להקל על אמך במידה ותרצה ידיים.

נסי את כל אלו.
    במידה ותראי כי אין שיפור, תחזרי אליי ונשקול אבחון קצת יותר מעמיק להבין מה מקשה עליה את המעבר למזרון.
    בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורי

אורלי
    09/03/2010

הי אורי.... קראתי את מה שרשמת וממש הזדהתי איתך...מצבי ממש כמו שלך.
    ביתי בת חודשיים וחצי וכל הזמן נרגעת ונח לה רק ביידים. הייא גם לא מסוגלת יותר מ 5 דק בפעילות כלשהי אם היא לא בידיים . יש מצבים שאני מטיילת איתה והיא בוכה ואני נאלצת להרים אותה ולהמשיך לטייל איתה ביד ועם עגלה ריקה ביד השניה...ממש מתסכל...
    וגרוע מזה שהיא גם לא מוכנה בשום אופן לקחת מוצץ....אני כבר ממש מותשת מזה.
    אז אשמח מאוד אם תגידי לי אםן מצאת פתרון לנושא ואם העיצה שנתנו לך היתה יעלה .
    רשמי לי...
    תודה אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אורלי

אתי
    10/03/2010

בקשר למוצץ - הבן שלי בן חודשיים וחצי ולא אהב מוצץ מהרגע הראשון
    קנינו לו כמה מוצצים עד שמצאנו את האחד.
    אם את מניקה - קני אחד שדומה לפטמה שלך
    ואם את מאכילה מבקבוק - קני אחד שדומה לפטמת הבקבוק.
    התינוק שלי אהב מוצץ גדול - כמו בלון אחרי שניסינו מוצצים קטנים יותר.
    לא וויתרנו לו כל פעם שזרק הכנסנו חזרה והכי חשוב כשאת נותנת מוצץ תעשי פעולת מציצה
    בפה שלך כאילו לך יש מוצץ גם, ותשמיעי קולות מציצה - זה עוזר מאד.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

ori
    11/03/2010

היי אורלי,
    אני כבר שבוע אחרי חזרה לעבודה והתברר לי שכשאני לא בבית, היא מסוגלת להיות באוניברסיטה יותר מ 20 דקות וגם החלה לישון פה ושם.
    אצלי היא לא ישנה דקה אחת (חוץ משינה בלילה) וכמובן שאצלי היא רצתה להיות הרבה על הידיים, אז כך שלמעשה הבעיה היא אצלי אפעס..כך כנראה הרגלתי אותה.
    עכשיו אנחנו עובדים איתה לאט לאט על הארכת זמן משחק עצמאי, כל יום מוסיפים עוד כמה דקות, אם יהיה שינוי משמעותי אשוב לספר לך על פתרונות :)
    בהצלחה לי ולך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו