התהפכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות
    שרון
    07/03/2010

שלום, בני בן חצי שנה, משקל לידה גבוה כיום שוקל 9 ק"ג. מבלה זמן רב על הבטן, נראה כי מושיט ידיים לצעצועים, מעביר מיד ליד, משחק בהתאם לגילו. מביא את רגליו לכיוון הבטן, מתגלגל מעט מצד לצד.מנסה להגיע לצעצועים תוך כדי כך שדוחף את עצמו על הגב או כאשר נמצא על הבטן בעזרת הישבן.עדין לא מתהפך. כאשר אני מעמידה אותו על רגליו, הוא מתקפל "כמו מרגרינה", מתקשה להחזיק את עצמו, נראה מעט חלש ורפוי. רופא הילדים שבדק אותו באופן יסודי סבור כי מתקשה להתהפך בשל משקלו. האם מדובר בהיפוטוניה? האם עלי לפנות להתערבות כלשהי? אני מוטרדת...תודה, שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

אורנה עטאר
    08/03/2010

הי שרון,
    ממה שאת מתארת כאן לא ניתן לדעת מהי הסיבה לכך שהוא לא מתהפך. מהידוע לי גם ילדים במשקלו יכולים/מסוגלים להתהפך אם רכשו את כל אבני הדרך המובילות להתהפכות.
    את התחושה של "כמו מרגרינה" אולי יש צורך לבדוק למרות שלא רצוי להעמיד אותו בגילו ויש לחכות שהוא יעמד בכוחות עצמו.
    בכדי להסיר דאגה מלבך ולבדוק את נושא ההיפותוניה אני ממליצה להיפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות. מאחר והוא בן חצי שנה והתהפכויות אנחנו רוצים לראות עד גיל חצי שנה, מפגש כזה גם יעזור לכם לקבל כלים איך לעודד להתהפכויות ולמנוע עיכובים בהתפתחות.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו