מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת זרים אצל תינוקותשוהם14/03/2010
שלום,
אני אימא לתינוקת מקסימה בת 3.5 חודשים. עד כה הייתה מחייכת לכולם, מתרגלת בקלילות ובמהירות לסביבה אחרת אחרי התבוננות סקרנית סביב, ובוכה רק כשהיא רעבה או עייפה מאד...
בימים האחרונים יש תופעה חדשה- בבית אחר, של סבתא למשל, שאותה היא מכירה היטב, הילדה צורחת צרחות שלא מאפשרות לנו לשבת איתה דקה. היא תחילה נכנסת לבית האחר, ואחרי כמה דקות על הידיים של המארחים (יש לציין שתמיד אלו אנשים קרובים אלינו, שהיא מכירה, ושלא מתנפלים עליה), היא מתחילה לבכות בכי היסטרי, ולא ניתן להרגיעה. אפילו נאלצנו לעזוב את הבית של הוריו של בעלי באחד הימים, כי הילדה פשוט לא נרגעה.
כולם אומרים לי שזה משום שאני איתה בבית, והיא רגילה מאוד לסביבה שלה ורק אליי ואל אביה, אבל יש המון אימהות שמגדלות את ילדיהם בבית, לפחות בשנה הראשונה, והילדים רגילים לאחרים.
מה עושים? איך מרגילים אותה גם לאנשים אחרים ולבתים אחרים? עד עכשיו לא הייתה שום בעיה. האם הילדה פיתחה חרדת זרים בשלב כה מוקדם? איך אני עוזרת לה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת זרים
שירי קאשי14/03/2010הי שוהם,
כמובן שאפשר לגדל ילדים בבית. הסיבה לבכי לא נובעת מכך שהילדה עדיין לא בגן. קשה לי מאוד מרחוק לדעת בודאות מה הגורם לקושי, אך מה שאת מתארת יכול מאוד להיות תופעה של בהלה. רפלקס הבהלה קיים אצל כל התינוקות כשהם נולדים אך לקראת גיל 3 חודשים הוא אמור לצאת מהמערכת. לעיתים, בגלל גורמים שונים, רפלקס זה נשאר ומביא לתועות של בהלה גם בגילאים גדולים יותר. זה יכול להתבטא מפחד מאנשים (אפילו משפחה), בהלה ופחד מרעש פתאומי, תנועה פתאומית, מגע שלא רגילים אליו. אצל כל תינוק זה מתבטא ברמה אחרת ובדברים אחרים, אך בגדול התופעה מתבטאת בתגובת בהלה או בכי למצבים שונים של שינוי. הפתרון הוא לא לשלוח לגן, אלא להרגיע את המערכת וללמד את הילדה להפתח ולהחשף בהדרגה לגירויים חדשים וללמוד לקבל אותם ללא תגובה קיצונית כפי שאת מתארת. אינני יודעת האם זה המצב אצלכם, אך תנסי לשים לב לכך לפי התופעות שתארתי. אם זה המצב אני ממליצה לעבור תהליך של לימוד ביחד עם מדריכה מקצועית על מנת להגיע לתוצאות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)