התפתחות לתינוקת ברצועות פאבליק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות לתינוקת ברצועות פאבליק
    נמוש
    15/03/2010

שלום,

ביתי בת חודשיים, מזה כחודש היא ב"רצועות פאבליק" על מנת לטפל בבעיה במפרקי הירך.

בטעות הבנתי בתחילת הטיפול כי אסור לה לשהות על הבטן, ולכן בחודש השני לחייה לא השכבתי אותה על הבטן בכלל, אבל עשיתי לה תרגילים אחרים כגון להשכיב אותה עם החזה על הירך שלי, להשכיב אותה עלי כשאני בתנוחה מוטה מעט, או להחזיק עם הגב כלפי. בתרגילים אלו היא מחזיקה את הראש יפה מאד,
    היום נאמר לי מפורשות כי רצוי ומותר להשכיב על הבטן..

מאז אני כמובן חשה רגשות אשמה - האם פגעתי לדעתכן בהתפתחות שלה , (היא שכבה כל החודש האחרון על הגב או היתה בתנוחת ערסול בידים שלי או בטרמפולינה ) האם תוכל להשלים את החסר כעת?

יש לציין כי היא מושיטה ידיים למשחקים שתלויים מעליה,, חייכנית , מזיזה את הרשא יפה מצד לצד כששוכבת על הגב.

כמו כן כשאני משכיבה אותה על הבטן היא לא מתלוננת מיד, אבל נראה כי אינה מרימה את הראש גבוה כמו בתרגילים האחרים. האם רצוי להשכיב על מעין כרית קטנה שעוזרת בהרמת הראש?

מעבר להשכבה על הבטן עצמה האם יש עוד תרגילים לחיזוק חגורת הכתפיים?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לנמוש

אורנה עטאר
    15/03/2010

נמוש שלום,
    קודם כל לא גרמת שום נזק. יש תינוקות שגם בלי רצועות לא משכיבים אותם על הבטן חודשים ולכן אל תרגישי רגשות אשמה.
    עכשיו לענייננו: האם את משכיבה אותה על הבטן עם הרצועות? האם היא צריכה להיות עם הרצועות כל היממה? עד מתי אתם צריכים להיות עם רצועות?
    במידה וכן, ייתכן והקושי בהרמת ראש על הבטן נובעת מהפוזיציה של הרגליים בגלל הרצועות. רצוי לא להיעזר בכרית כי היא לא גורמת לשריר לעבוד אלא לנוח וזה לא מה שאנחנו רוצים.
    המשיכי להשכיב אותה על הבטם גם אם היא לא תרים ראש כי רצוי שתכיר את התנוחה הזו כמה שיותר מוקם ולא תתנגד אליה מאוחר יותר שלא יהיו הרצועות.

זה שאת מערסלת אותה זה נהדר! האם את מקפידה שראש ורגליים באותו גובה וידיים ורגליים מופנות קדימה בערסול?

בשיטת "צעד ראשון" מאמינים בטיפול במפרקי הירכיים ע"י מתן תנועה ולא ע"י קיבוע האזור ואנו מציעים טיפול אלטרנטיבי שניתן לשלב אותו עם הרצועות שגם מפחית באופן ניכר את השיבושים/עיכובים בהתפתחות כתוצאה משהות ממושכת עם הרצועות.
    אם את פנויה לשמוע על הדרך שלנו ואולי לשלב אותה יחד עם הטיפול הקונבנציונלי את מוזמנת לפנות לאבחון במרכז "צעד ראשון" ולקבל עוד חוות דעת ולשמוע על הצלחות בטיפול משולב.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

נמוש
    16/03/2010

אורנה תודה על תשובתך המרגיעה..

אני משכיבה אותה על הבטן עם הרצועות, משום שהיא צריכה להיות כל היום עם הרצועות מלבד 15 דק' למקלחת. ברצועות יש לרגלים אפשרות לנוע, כמו כן כשאני עושה לה מקלחת אני עושה לה מסג' בכל הגוף ובעיקר ברגליים.

כשהיא על הבטן עם הרצועות היא לא מצליחה להרים את הראש כמעט, אבל בחודש הראשון לחייה, עוד לפני הרצועות, כבר התחילה להרים יפה את הראש . לכן כעת הדאגה שלי..

אני מתחילה כעת להשכיב אותה לישון על הבטן במהלך היום, וגם מדי פעם הופכת אותה על הבטן בזמן הערות, אף כי כמו שאמרת התנוחה של הרגליים מקשה עליה להרים את הראש והיא מתוסכלת

האם יש לך רעיונות נוספים לחיזוק חגורת הכתפיים מלבד השכיבה על הבטן?

תודה על עזרתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנמוש

אורנה עטאר
    16/03/2010

נמוש שלום,
    חשוב שתדעי שההשפעה של הרצועות היא לא רק על הרמת ראש וחגורת כתפיים אלא עלולה להיות השפעה על שלבי ההתפתחות הבאים כתוצאה מהקיבוע הזה לאורך זמן. בין היתר השפעה על סימטריה, על רוחב הפיסוק וכו'.

התרגילים שניתן להציע לך צריכים להתבצע ללא הרצועות ויעשו רק לאחר אבחון. יש רופאים המסכימים לשלב עוד גישה ומאשרים הסרה של הרצועות לזמן קצר למשך תרגול במהלך היום.
    במידה ואתם מעוניינים ורוצים בדבר, אני מאוד ממליצה לשלב עוד גישה עוד במהלך הטיפול ברצועות כי לאחר הסרת הרצועות יהיה קשה יותר לעבוד (אך ניתן כמובן!) מאשר עכשיו שזה נעשה במקביל.

תעדכני אותי מה את חושבת על זה.

אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

נמוש
    17/03/2010

אורנה שלום
    אני מודה לך מאד על התיחסותך הרצינית:
    הטיפול של ביתי הוא טיפול בו מותר להוריד את הרצועות רק ל 15 דקות ביום. אני מודעת לכך שיתכן ותהיה לכך השלכה על ההתפחות אך אני כרגע מעונינת לדבוק בשיטה זו ואני מתפללת להצליח בה, שכן כישלון שלה עלול להביא לכך שנצטרך לטפל בצורה יותר קיצונית (גבס וכו').

לכן אני לא פנויה כרגע רגשית לבדוק עוד שיטות.. מה גם שאני מאמינה שצריך להחליט על דרך וללכת בה ולא לחפש כל הזמן שיטות נוספות אחרת אפשר להשתגע...

לכן אני מנסה במגבלות הקיימות לפתח את התפתחותה , אני משכיבה אותה לישון על הבטן, (בזמן הערות היא סובלת מכך, אז אני עושה לה קצת תרגילים מאלו שכתובים בפורום זה לעידוד השכיבה על הבטן למרות מגבלת הרצועות.)
    כמו כן אני רואה שהיא מושיטה ידיים למשחקים, מחייכת, "מדברת" , מזיזה את הראש ומחזיקה את הראש יפה יחסית כשמחזיקים אותה ישרה בידיים. והתפתחותה הכללית נראית לי תקינה , לכן תקוותי היא שכשנסיים את הטיפול ברצועות , נוכל להתגבר על הקשיים בעזרת תרגילים או אפילו עזרה משלכם. מה גם ששמעתי על כך שתינוקות מדביקים את הפער מהר מאד אחרי הרצועות.

אני מודה לך שוב, ובואי נתפלל שהרצועות יסיימו את העניין ולא נזדקק לטיפול קשה יותר..

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמוש

אורנה עטאר
    17/03/2010

גם אני מצטרפת לתפילה.
    אכן יש הבוחרים לקבל טיפול לאחר סיום הטיפול עם הרצועות ואני מבינה את החלטתך.
    אל תהססי ליצור איתי קשר אחרי תקופה זו בכדי לקבל הדרכה צמודה איך אנחנו ממשיכות הלאה.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה!

נמוש
    19/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו