תינוק בן עשרה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן עשרה חודשים
    נועה
    17/03/2010

התינוק המתוק שלי בן עשה חודשים, מבחינה מוטורית הוא לפי הספר - זוחל, עומד עם חפצים, מתישב בכל מני צורות. מדאיג אותי שעדיין אינו עושה בי בי או מבין פעולות פשוטות כמו "תן לי" ממלמל הרבה והמלמול שלו מאוד מורכב אך עדיין אינו אומר אבא או אמא במכוון. עדיין לא מגלה עניין בהשחלת טבעות או בניית מגדלים, טכניקת המשחק העיקרית שלו היא השלכת חפצים.... נשמע תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן עשרה חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    18/03/2010

הי נועה,
    בדרך כלל מקובל עד גיל שנה לא להתיחס לחוסר במחוות ידיים כבעיה, כך שמבחינה זו מצבכם תקין. כן חשוב בגיל זה לראות הבנה בסיסית של פעולות פשוטות אך לא חייב עדיין להיות דיוק בביצוע. מהתאור שלך אני לא רואה משהו חריג. אני לא חושבת שצריך לרוץ לאבחונים, אבל אני כן ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל, שמכיר את התינוק על מנת שיתן חוות דעתו האם ההתפתחות היא בטווח המקובל.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה ב"פעולות פשוטות"?

אמאלה
    18/03/2010

הבן שלי בן 9.5 חודשים, אומנם מוחא כפיים כשמבקשים ממנו, עושה 'לא' עם הראש אך גם לא עושה ביי ביי וגם לא מראה עניין בהשחלות

אם אני קוראת לו או אומרת לו לבוא הוא יבוא, אבל אם אגיד 'תן לי' ללא מחווה עם היד הוא לא ייתן.. לא ידעתי שצריך לדאוג??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו