דילוג על שלב התפתחותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילוג על שלב התפתחותי
    קטיה
    18/03/2010

שלום,
    אני קוראת הרבה שאתן כותבות שחשוב שהילד לא ידלג על שום שלב (נניח זחילה) כי זה ישפיע על המשך חייו. למה הכוונה? הרי כולנו בסופו של דבר כמבוגרים יודעים להתהפך, לעמוד על 4, ללכת וכ"ו.

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילוג על שלב התפתחותי

הוספת תגובה

• תגובה לקטיה

אורנה עטאר
    18/03/2010

קטיה שלום,
    את מעלה נקודה יפה שבאמת צריך להעלות אותה כאןץ למה זה באמת חשוב לממש את זה עכשיו ולא בגיל מאוחר יותר.
    מסתבר שאם תסתכלי על הסובבים אותך אנחנו רוכשים לנו מערכת שלמה של פיצויים כאשר התנועה שלנו אינה איכותית וכזו המנצלת את הפוטנציאל של מערכת השלד, השרירים, מערכת שיווי המשקל שלנו וכו'. תסתכלי על איך אנשים עומדים, איך הם הולכים, האם הם משתמשים נכון במפרקים, בכיווני התנועה הקרדינלים (כפיפה, זקיפה וכו'). האם ילד בבית ספר יכול להעתיק את כל מה שהמורה כתבה על הלוח או מתעייף אחרי שורה כי חגורת הכתפיים שלו חלשה וכשהולכים אחורה בהתפתחות המוטורית שלו מגלים שהוא לא זחל על 6 או זחל תקופה מעטה מאוד וכו'.
    המון פעמים גם אנחנו "בורחים" מדברים שקשה לנו לבצע (מוטורית או חושית) וזה משפיע על הבחירות שלנו בחיים ...אבל זה לפעם אחרת.

למעשה כל שלב התפתחות מבוסס על השלב הקודם ודילוג או שיבוש של שלב מסוים לרוב יגרור שיבושים או דילוגים על השלבים הבאים.

מקווה שנתתי לך כמה נקודות למחשבה.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אמא
    19/03/2010

אני מצטערת שאני מתערבת, אך אני חייבת להגיב.
    אני בתור תינוקת (כיום בת 28:)) לא זחלתי אלא הלכתי על הטוסיק. כך גם גיסתי.
    אני חייבת לומר שלא הייתה לי שום בעיה בהתפתחות הפיזית והמוטורית.
    היציבה שלי היתה מאז ומתמיד נפלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו