בן שנה ושלוש-הליכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ושלוש-הליכה
    דניאלה
    20/03/2010

בני בן השנה ושלוש התחיל ללכת הגיע אפילו ל20 צעדים ויותר ואז לאחר כמה ימים הפסיק וחזר לזחילה,ולהליכת ברכיים כשאני מאיצה בו הוא צועד לעברי,אבל לא הולך מיוזמתו,עם יד אחת שלי הולך מרחקים ארוכים ויציב,כמו כן עומד הרבה זמן ללא שום תמיכה,
    יש תרגילים לשכנע אותו להליכה בכיף?
    האם זה הגיוני שאחריח שכבר התחיל ללכת יעדיף לזחול?ולמה זה קורה?

שאלה נוספת:מתי אמור לאכול עם כפית יפה,הוא יודע להכניס כפית לפה אך מעדיף לאכול עם הידיים,וכשאוכל עם כפית הכל נשפך החוצה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושלוש-הליכה

הוספת תגובה

• תגובה לדניאלה

דבי גרוס דולב
    20/03/2010

הי דניאלה
    מה שאת מתארת הוא תופעה מוכרת ותקינה בה התינוק נסוג מעט מהתחלת ההליכה אבל תמיד יחזור אליה מאוחר יותר.אני דווקא חושבת שישי להסיר את הלחץ בשלב זה ולתת לתינוק למוצא את דרכו חזרה להליכה. כדאי לא להרבות בהולכה שכן זה דוחה את ההליכה העצמאית ואם כבר רוצים להוליך אז לעשות זאת כשידי התינוק בגובה מותניו ולא כשידיו למעלה, כך יפתח את שיווי המשקל העצמאי שלו.

אכילה עצמאית עם כפית היא תהליך ארוך ובד"כ האכילה עם היד היא מאוד חוויתית וחושית עבור התינוק ולכן אין צורך להאיץ גם פה:-)
    בברכה
    דבי גרוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה-ובנושא

דניאלה
    21/03/2010

אני מורידה מהלחץ,אך משום ששמחתי כל כך קצת קשה לי עם זה,כי עכשיו הוא ממש לא מוכן,
    יש לציין שגם חולה ביומיים האחרונים.
    מה הפחיד אותו,אולי נפל בגן?יש לו סימן אדום איני יודעת מאיפה...
    לצערי הסביבבה הקרובה שלי לא מורידה מהלחץ כי מבחינתם ילד בן 15 חודש כבר אמור ללכת,ואני מרגישה שמשהו פגום בילדי בגלל ההרגשה הרעה שנותנים לי...
    וגם קשה לי לראות שהוא מפגר אחרי תנוקות שאפילו קטנים ממנו בגיל ולכן מאיצה בו,
    בדברים אחרים יש לציין שבסדר גמור ואף מקדים את זמנו,תמיד עשה הכל לפי הטווח הרצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדניאלה

דבי גרוס דולב
    21/03/2010

הי דניאלה
    לצערינו זה מסוג התחושות המלוות חלק מאיתנו כאמהות- השוואות, לחץ סביבתיוחיפוש אחר התשובה הנכונה...
    נסי להתחזק מבפנים בלי קשר למה אומרים, רק מתוך התבוננות ואהבה נקייה לבנך, כמו שהוא, עדיין לא הולך. נסי להיות אסרטיבית לגבי הסביבה ולתת לה להבין שאת היא המחליטה לגבי בנך ושהכל בסדר איתו, הכל באמת בסדר!
    מחלה בהחלט יכולה לגרום לנסיגה או לאי פעילות והסיבות האחרות לכך לא ממש ברורות, עזבי זה לא חשוב, יש לך בן בריא ומאושר וזה מה שחשוב באמת.
    תמיד יהיה על מה לדאוג ולמה להשוות, זה אפילו הולך ומתגבר עם השנים, לכן כדאי להוריד את זה בעצמך כשזה עוד קטן..
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו