בן שנה ושלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ושלושה חודשים
    אמא מודאגת
    25/03/2010

בני בן שנה ושלושה חודשים, התחיל לזחול וללכת בגיל מוקדם יחסית. אולם עכשיו אני מרגישה שההתפחות שלו נמצאת בשלב עצירה הוא הפסיק למחוק כפיים ולרקוד למרות שעשה זאת בגיל 10 חודשים. טרם החל לדבר ולמעשה מגיל שנה לא עשה שום דבר חדש.
    למרות כל הנסיונות שלי ללמד אותך משחקי קופסה, קצת לצייר ולצבוע. כל מה שהוא אוהב לעשות זה לרוץ ולקפץ בבית.
    אני יודעת שהוא מבין את מה שאני אומרת לו, מבין מה משמעות המילה "לא" אבל עדיין לא ברור לי מדוע הפסיק לעשות דברים שנהג לעשות בגיל יותר צעיר.
    מה גם שמלבד 6 שינים שיש לו לא צמחו לו עוד.
    אני קצת מודאגת ומלאה ברגשי אשם שכן העבודה שלי דורשת ממני המון שעות למרות שאני מקדישה לו כל דקה פנויה שיש לי. הוא לא ממש משתף איתי פעולה כשאני רוצה לצחק איתו בחדרו.
    האם יש כאן בעיה? ואיך ניתן לגרום לו שוב להמשיך ללמוד דברים חדשים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מודאגת

דבי גרוס דולב
    26/03/2010

הי מודאגת
    לא נשמע לי שיש מקום לדאגה. בגיל זה ילדים נוטים יותר ויותר לעשות את מה שהם רוצים ולא מה שהסביבה רוצה. קשה גם לילד בגיל זה לשבת במקום אחד ולהתרכז במשחק אחד. הגירויים מסביב גדולים והעניין שלו הולך וגדל.
    לכן, המשיכי לנסות ללמדו דברים חדשים אבל זכרי גם את הרוצונות שלו ואל תלחצי אותו ואת עצמך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו