מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה ושלושה חודשיםאמא מודאגת25/03/2010
בני בן שנה ושלושה חודשים, התחיל לזחול וללכת בגיל מוקדם יחסית. אולם עכשיו אני מרגישה שההתפחות שלו נמצאת בשלב עצירה הוא הפסיק למחוק כפיים ולרקוד למרות שעשה זאת בגיל 10 חודשים. טרם החל לדבר ולמעשה מגיל שנה לא עשה שום דבר חדש.
למרות כל הנסיונות שלי ללמד אותך משחקי קופסה, קצת לצייר ולצבוע. כל מה שהוא אוהב לעשות זה לרוץ ולקפץ בבית.
אני יודעת שהוא מבין את מה שאני אומרת לו, מבין מה משמעות המילה "לא" אבל עדיין לא ברור לי מדוע הפסיק לעשות דברים שנהג לעשות בגיל יותר צעיר.
מה גם שמלבד 6 שינים שיש לו לא צמחו לו עוד.
אני קצת מודאגת ומלאה ברגשי אשם שכן העבודה שלי דורשת ממני המון שעות למרות שאני מקדישה לו כל דקה פנויה שיש לי. הוא לא ממש משתף איתי פעולה כשאני רוצה לצחק איתו בחדרו.
האם יש כאן בעיה? ואיך ניתן לגרום לו שוב להמשיך ללמוד דברים חדשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא מודאגת
דבי גרוס דולב26/03/2010הי מודאגת
לא נשמע לי שיש מקום לדאגה. בגיל זה ילדים נוטים יותר ויותר לעשות את מה שהם רוצים ולא מה שהסביבה רוצה. קשה גם לילד בגיל זה לשבת במקום אחד ולהתרכז במשחק אחד. הגירויים מסביב גדולים והעניין שלו הולך וגדל.
לכן, המשיכי לנסות ללמדו דברים חדשים אבל זכרי גם את הרוצונות שלו ואל תלחצי אותו ואת עצמך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)