בת חמישה חודים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חמישה חודים וחצי
    חני
    28/03/2010

בתי בת חמישה חודשים וחצי - אשמח אם תוכלי לעזור לי להבין אם יש בעיה
    בזמן האחרון החלה יותר לחבב את השהייה על הבטן, יכולה להיות על הבטן זמן לא מועט בעיקר אם אני נמצאת לידה בזמן זה (לפעמים אוהבת שאני נוגעת בה תוך כדי), היא נשענת על המרפקים שלה, אבל הם לא ממוקמים מתחת לכתף, אלא יותר הצידה, היא גם עושה הרבה תנועות אווירון, אם כי יודעת "לנחות" בעיקר כאשר אני שמה לה צעצוע במרכז. היא מרימה את הראש די גבוה.
    היא התחילה להסתובב סביב צירה, אבל לא משלימה סיבוב שלם. (אם היא על מזרן לא משלימה, שמתי לב שעל משטחים קשים יותר, כמו נגיד שולחן האוכל, היא כן הצליחה (-:)
    היא לא מרימה עדיין את אחת הידיים מעל פני הקרקע כדי לנסות לתפוס צעצוע, אם אני מנסה לגרות אותה, זה לא עוזר. האם זה בעייתי?
    לגבי התהפכות מהבטן לגב - עשתה את זה כמה פעמים, אבל שמתי לב שעושה זאת רק כשיש לה בין הידיים חולצה שלה/חיתול בד ככה היא מחזיקה בו בשתי הידיים, מצמידה אליו את הפנים, דוחפת עם אחת הרגליים או עם שתיהן, מניחה את הראש על הלחי ומגיעה את הצד ומשם לבטן, או נשארת על הצד וחוזרת לבטן, כל זה כשהחיתול/חולצה עדיין בין ידיה? האם זאת נשמעת התהפכות טובה? רצונית? מה הקטע הזה עם החיתול/חולצה? למה לא מצליחה לעשות את זה בלי זה? אה, וגם בדרך כלל עושה את זה רק כשהיא ערומה...
    לגבי התהפכות מהגב לבטן - טרם התהפכה.
    היא לא מצליחה להביא עצמה מהגב לצדדים ובכלל לא אוהבת לשהות על הצדדים. מסכימה לשהות על הצד רק אם יש לה משהו בין הידיים, וגם אז לא להרבה זמן. היא גם לא ממש מצליחה להביא את הרגליים לידיים, אם כי כן מרימה אותן מעט מעל פני הקרקע (יש לציין שהיא שמנמונת - כמעט 9 ק"ג בפעם האחרונה שנשקלה). אם שוהה על הצד (אני הבאתי אותה לשם) מצליחה לעיתים להשלים את ההתפכות אל הבטן, אבל לא מצליחה להגיע מהגב לצד. האם זה בעייתי בגילה או שיש לה עוד זמן?

סליחה על האורך , אודה להתייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת חמישה חודים וחצי

הוספת תגובה

• תגובה לחני

דבי גרוס דולב
    28/03/2010

הי חני
    באופן כללי אנו רוצים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה לערך. לפי תיאורך ולפי השגיה ההתפתחותיים של ביתך נשמע שיש לה קושי מסוים.
    תנוחת האווירון ומיקום המרפקים אינם מאפשרים מקום נוח להתהפך ממנו מהגב לבטן. לכן כשהיא מחזיקה חפץ נעים בין ידיה הדבר מאפשר לה הבאת ידיים לקו האמצע ומכאן גם להתהפך.כשהחפץ לא קיים, יש חזרה לאווירון שאינו מאפשר התהפכות נינוחה.
    אי השכיבה על הצד מקשה על התהפכות מהגב לבטן וגם כאן קו האמצע מפריע. שוב כשהיא מחזיקה חפץ, קל לה יותר.
    כל הנ"ל יכולים להצביע על נוקשות מסוימת ו/או חוסר תנועתיות שמקשים על ביתך לנוע בחופשיות.
    כדי להקל על ביתך בהתפתחותה המוטורית כדאי לשקול אבחון וללמוד תרגילים שיסיעו לה לממש את הההתפתחות שלה על הצד הטוב ביותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו