בת חצי שנה עדיין לא מתהפחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חצי שנה עדיין לא מתהפחת
    נטע
    29/03/2010

שלום, בתי בת חצי שנה ועדיין לא מתהפכת !!! היא ילדה מאוד ערנית ופעילה שישנה מעט מאוד ויודעת להעסיק את עצמה הרבה. אוהבת להיות על הבטן- או שהיא נשענת על המרפקים או שמותחת את הידיים עד שהן ישרות ומתנדנדת מצד אל צד אבל לא מתהפכת ,מושיטה ידיים לחפצים ותופסת אותם במרץ רב ,מתענינת בהם -ממש חוקרת וכמובן מכניסה לפה. אם יש משהו שמענינן אותה כשהיא על הגב אז היא מסובבת את הראש עד שעוד מעט ותתהכך, אך לא !!! היא חוזרת חזרה .אני שמה אותה על הצד עם רגליים בצליבה ,אך זה לא עוזר- היא חוזרת למצב ההתחלתי ! גם כשהיא על הבטן היא מושיטה ידיים ואם אני שמה את הידיים שלי מאחורי הרגליים אז היא דוחפת במרץ ומעבירה ידיים קדימה. היא לא יושבת וגם לא מנסה -רק כשאני שמה אותה על הגב אז היא כאילו מנסה להתרומם עם הראש וכתפיים ע' משיכתם כלפי מלעה . היא מקשקשת ואומרת א-בה-בה . אבל העניין הזה של ההתהפחות נורא מדאיג אותי !!! מה עלי לעשות ואיך אני יכולה לעזור לה בזה?

תודה וחג שמח !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לגלי

דבי גרוס דולב
    30/03/2010

הי גלי
    ישנו רף בו אנו רוצים לראות התהפכויות אצל תינוקות ורף זה נקבע לגיל חצי שנה. כשעדיין אין התהפכות בגיל זה, יש סיכוי שיש לתינוק קושי, גם קושי מינורי אבל כזה שבכל זאת חשוב להתיחס אליו. קשה לי להגיד לך, ללא היכרות, מה הקושי שאולי מלווה את ביתך מכיוון ישי כמה אפשרויות. לכן המלצתי אלייך היא לאבחן עם מדריכה את מקור העיכוב וללמוד תרגילים שיעזרו לביתך בהתפתחותה המוטורית וימנעו קשיםם עתידיים.
    בד"כ לא מדובר בסיבה לדאגה ,אז כדאי להרגע ולטפל בהתאם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהמשך לתשובתך

מיכל
    02/04/2010

בני כבר בן חצי שנה ושבוע, התהפך 3 פעמים מגב לבטן ופעם אחת מבטן לגב. מאז עושה סימנים של כמעט אך תמיד חוזר למצבו הקודם. האם לכך התכוונת שציינת כי אנו רוצים לראות סימנים של התהפכות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת תשובה

מיכל
    06/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    06/04/2010

הי מיכל
    אין לי מספיק נתונים אבל נשמע בדרך להתהפכות.
    בברכה
    דביגרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו