התפתחות תינוק בן 3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוק בן 3 חודשים
    מיכל
    07/04/2010

שלום,
    יש לי תינוק בן 3 וחצי חודשים ורציתי לדעת מספר דברים:
    - כמה שעות שינה וערות תינוק בגיל זה צריך? לדעתי הוא ישן די הרבה - בדרך כלל הוא קם לאכול ב5 וחצי וחוזר לישון עד 9 וחצי 10, אוכל, ישן לשעה, משחק, ישן עוד קצת, אוכל, משחק, ישן שעה שעתיים, משחק, אוכל שוב ישן ככה עד 11-11 וחצי בלילה וקם שוב ב5 וחצי בערך...
    -יש דרך לעזור לו (ולנו) לישון בשעה יותר מוקדמת? (בדרך כלל הוא לא מסיים את כמות האוכל שלו עד 11 כי הוא מתחיל לאכול רק ב10 בבוקר... הוא אוכל סימילאק)
    - כל כמה זמן צריכה להיות לו יציאה? כרגע יש לו פעם ביומיים, זה תקין?
    -באיזה שמן כדאי להשתמש כדי להוריד לו את הקשקשים מהקרקפת?
    -הוא מרים את הראש מאוד יפה אבל אחרי 5-10 דקות הוא מתעצבן ואני הופכת אותו לגב. כמה זמן הוא אמור להצליח להרים את הראש ולהיות על הבטן?
    - בכלל, מה תינוק בגילו צריך לעשות? במה כדאי לשחק איתו? על מה לשים לב? וכדומה..
    -היכן אני יכולה למצוא מעין מדריך שיראה לי באופן מסודר מה צריך להתרחש כל חודש מבחינה התפתחותית ומה אני יכולה לעשות כדי לקדם אותו?
    סליחה על הצפת השאלות.. זה ילד ראשון ויש לי המון שאלות ולבטים ואני שמחה שגיליתי את הפורופ ושיש איפה לשאול :)
    תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוק בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

אורנה עטאר
    09/04/2010

מיכל שלום,
    אני אענה לפי הנקודות שרשמת (אחריהן):

- כמה שעות שינה וערות תינוק בגיל זה צריך? לדעתי הוא ישן די הרבה - בדרך כלל הוא קם לאכול ב5 וחצי וחוזר לישון עד 9 וחצי 10, אוכל, ישן לשעה, משחק, ישן עוד קצת, אוכל, משחק, ישן שעה שעתיים, משחק, אוכל שוב ישן ככה עד 11-11 וחצי בלילה וקם שוב ב5 וחצי בערך...

אמורות להיות בערך 3 שינות במהלך היום ושינת לילה ונראה לי שזה המקרה אצלכם.

-יש דרך לעזור לו (ולנו) לישון בשעה יותר מוקדמת? (בדרך כלל הוא לא מסיים את כמות האוכל שלו עד 11 כי הוא מתחיל לאכול רק ב10 בבוקר... הוא אוכל סימילאק)

אני לא מומחית בנושא זה. את מוזמנת לנסות להזיז לו את שעות השינה ע"י כך שתעירי אותו בבוקר. אבל מניסיון הדברים האלו עוד ישתנו מספר רב של פעמים.

- כל כמה זמן צריכה להיות לו יציאה? כרגע יש לו פעם ביומיים, זה תקין?
    -באיזה שמן כדאי להשתמש כדי להוריד לו את הקשקשים מהקרקפת?

אלו שאלות שפורום זה אינו עוסק בהם. הפורום עוסק בהתפתחות סנסומוטורית של תינוקות ולכן את מוזמנת להפנות את השאלות לפורום תמיכה כללי יותר בהורים.

-הוא מרים את הראש מאוד יפה אבל אחרי 5-10 דקות הוא מתעצבן ואני הופכת אותו לגב. כמה זמן הוא אמור להצליח להרים את הראש ולהיות על הבטן?

בגילו אני מצפה להרמת ראש יפה ולכמה דקות טובות. חשוב לבדוק כי כל פעם הוא מרים את הראש ושוהה בנוחות על הבטן יותר ויותר זמן. את מוזמנת לחפש בפורום תרגילים של שיפור שכיבה על הבטן בכדי שהוא פחות ופחות יתעצבן.

- בכלל, מה תינוק בגילו צריך לעשות? במה כדאי לשחק איתו? על מה לשים לב? וכדומה..

בגילו תינוק צריך לשהות על הבטן בנוחות, להרים ראש, לעקוב ולמקד מבט, לחייך, בקרוב לאחוז חפצים, לשכב על הגב ועל הצדדים, לקבל תנועה במרחב. צריך לשים לב שהרפלקסים המולדים הולכים ונעלמים.

-היכן אני יכולה למצוא מעין מדריך שיראה לי באופן מסודר מה צריך להתרחש כל חודש מבחינה התפתחותית ומה אני יכולה לעשות כדי לקדם אותו?

את מוזמנת תמיד לשאול בפורום או לחפש מידע באינטרנט תחת מילות החיפוש "שלבי התפתחות של תינוקות".

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו תודה

שרה
    15/04/2010

הי, ביתי בת 3 וחצי חודשים , כל השאלות ששאלת התרוצצו אצלי בראש בימים האחרונים והנה נכנסתי לפורום כדי לרום הודעה והפלא ופלא שאלת במקומי פשוט הכול...
    תודה על השאלות ותודה על המענה...
    מכל מלמדי השכלתי :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו