מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלותמלי08/04/2010
שלום רב,
אני אמא לשני תינוקות, גילי בת שנה וארבעה חודשים ואיתי בן 3 שבועות.
1. גילי לא נרדמת במיטתה אלא במיטה שלנו ואנו מעבירים אותה למיטתה. לאחר מספר שעות היא מתעוררת בבכי ולא מוכנה להירדם עד שאנו מעבירים אותה אלינו. היא זורקת את המוצץ ולא מפסיקה לבכות. מה עושים? חשוב לציין שהיא מתנהגת כך כבר כמה חודשים, ללא קשר ללידת אחיה. גילי נכנסה לגן לפני חודשיים, היא חברותית מאד ומשתלבת מעולה עם ילדים בני גילה וגם עם גדולים ממנה, היא לא מפונקת, כך שאין לי מושג איך קרה השינוי משינה רצופה בלילה לקימה ולהעברה למיטתנו.
2. איתי בוכה בכל פעם שאני מחליפה לו, בכי קורע לב. אני מכסה אותו בזמן ההחלפה בחלקים החשופים שירגיש מוגן ויהיה לו נעים, אך גם זה לא עוזר. הוא פשוט צורח. אני ממשיכה בהחלפה, אין מנוס מכך, אך איך אפשר לעזור לו?
3. איתי לא אוהב מוצצים, אני מנסה כל פעם משהו חדש, אך לא ממש מצליחה. אני מעוניינת לקנות מוצץ מגומי שנמכר בסופר פארם, לא ממש נראה אטרקטיבי, אך אולי זה הפתרון כי הוא מוצץ עם ראש עגול שנראה לי שאיתי יצליח לתפוס אותו בפיו. האם מוצץ מגומי מומלץ או שעדיף רק את מוצצי הסיליקון למיניהם?
אודה לכן מאד לתשובתכן.
תודה ויום נפלא,
מלי
4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למלי
דבי גרוס דולב08/04/2010הי מלי
1.הירדמות ושינה הם עניינים של הרגלים. ילד שנרדם במקום אחד ומתעורר באחר, הדבר גורם לו לבלבול ובטח לרצון לחזור למקום המוכר והאהוב- מיטת הוריו. אם ברצונכם לשנות הרגל זה עליכם להרדימה רק במיטתה באופן חד משמעי כדי לא לבלבל אותה. אכן מדובר בתהליך לא קל לשני הצדדים אבל אין דרכי קיצור בהרגלים כאלה. אם זה לא כ"כ מפריע לכם ואין בכוחיכם לעמוד בתהליך, אפשר להמשיך כך בנתיים.
2. ישנם תינוקות שקשה להם עם החשיפה שבהחתלה,המשיכי לנסות ולעטוף אותו בזמן ההחתלה והדבר יחלוף כשמעט יגדל. במקביל, דברי איתו בקול רם, תשירי לו ונסי להרגיע אותו בקולך.
3. מוצץ אינו הכרח התהפתחותי ולא כל התינוקות רוצים מוצץ, לדעתי יש לכבד רצון זה.
אין לי ידע לגבי עדיפות של מוצץ זה או אחר אבל אני בהחלט לא חושבת שצריך לעשות זאת בכל מחיר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה (-:
מלי08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)