מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 4 חודשים ולינהאלה15/04/2010
שלום רב, רציתי לשאול לגבי שינה ביום ובלילה. תינוק שלי מתקשה להרדם . אני מנסה להעניק אותו, לסים אותו בעגלה, מניחה אותו עלי וכו ועדיין הוא מתקשה להרדם. השאלה שלי היא האם אפשר לנסות ללמד את התינוק להרדם לבד כבר בגיל הזה. את האמת אני רואה שהוא כן מסוגל לזה. ניסיתי מספר פעמיים, בוכה קצת ומפסיק, עוד הפעם מתחיל ומפסיק וככה נמשך כ7-10 דקות לאחר נכן הוא נרדם. או שאני נמצאת איתו ואז הוא בוכה קצת, אני לוקחת אותו על הידיים מרגיעה ומחזירה, בכי מפסיק לחלוטין לאחר כ10 דקות והוא נרדם. אבל בפנים אני מרגישה אשמה, האם שיטה הזאת לא תגרום לו להרגיש לבד, עזוב ללא תמיכה שלי, האם זה לא פוגע בילד נפשי. אני גם לא רגילה לשיטות האלו, מצד שני נראה לי כאילו זה הרצון שלו יחד עם כל הבכי. חשוב לציין שילד הראשון פעם אחת אפילו לא עזבתי לפני השינה הוא כבר בן 3 ורק בימים האחרונים הוא התחיל להרדם לבד. אני אשמח לדעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלה
דבי גרוס דולב15/04/2010הי אלה
שינה היא אמנם לא מתחום עיסוקנו אבל אני יכולה להגיד לך מתוך נסיוני האישי ומתוך אמונתי
שתינוקות זקוקים פעמים רבות לעזרה בשינה. אני לא מאמינה שצריך לתת לתינוק לבכות הרבה אבל אם בכל פעם שיבכה, תרימי אותו להרגעה ומייד תחזירי למיטה,הדבר לא יפגע בו נפשית. מה שלא נכון בעיני הוא לתת לתינוק לבכות עד יאוש.
לפעמים צריך לנקוט בדרך מעט נוקשה על מנת להרגיל להירדמות קלה יותר. גבולות הנוקשות תלויים אך ורק בנטייתך האישית ובמה שאומר ליבך, אין פה עניין של נכון או לא נכון אלא רק מה שנכון לכם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)