תינוק בן 4 חודשים ולינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 4 חודשים ולינה
    אלה
    15/04/2010

שלום רב, רציתי לשאול לגבי שינה ביום ובלילה. תינוק שלי מתקשה להרדם . אני מנסה להעניק אותו, לסים אותו בעגלה, מניחה אותו עלי וכו ועדיין הוא מתקשה להרדם. השאלה שלי היא האם אפשר לנסות ללמד את התינוק להרדם לבד כבר בגיל הזה. את האמת אני רואה שהוא כן מסוגל לזה. ניסיתי מספר פעמיים, בוכה קצת ומפסיק, עוד הפעם מתחיל ומפסיק וככה נמשך כ7-10 דקות לאחר נכן הוא נרדם. או שאני נמצאת איתו ואז הוא בוכה קצת, אני לוקחת אותו על הידיים מרגיעה ומחזירה, בכי מפסיק לחלוטין לאחר כ10 דקות והוא נרדם. אבל בפנים אני מרגישה אשמה, האם שיטה הזאת לא תגרום לו להרגיש לבד, עזוב ללא תמיכה שלי, האם זה לא פוגע בילד נפשי. אני גם לא רגילה לשיטות האלו, מצד שני נראה לי כאילו זה הרצון שלו יחד עם כל הבכי. חשוב לציין שילד הראשון פעם אחת אפילו לא עזבתי לפני השינה הוא כבר בן 3 ורק בימים האחרונים הוא התחיל להרדם לבד. אני אשמח לדעתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 4 חודשים ולינה

הוספת תגובה

• תגובה לאלה

דבי גרוס דולב
    15/04/2010

הי אלה
    שינה היא אמנם לא מתחום עיסוקנו אבל אני יכולה להגיד לך מתוך נסיוני האישי ומתוך אמונתי
    שתינוקות זקוקים פעמים רבות לעזרה בשינה. אני לא מאמינה שצריך לתת לתינוק לבכות הרבה אבל אם בכל פעם שיבכה, תרימי אותו להרגעה ומייד תחזירי למיטה,הדבר לא יפגע בו נפשית. מה שלא נכון בעיני הוא לתת לתינוק לבכות עד יאוש.
    לפעמים צריך לנקוט בדרך מעט נוקשה על מנת להרגיל להירדמות קלה יותר. גבולות הנוקשות תלויים אך ורק בנטייתך האישית ובמה שאומר ליבך, אין פה עניין של נכון או לא נכון אלא רק מה שנכון לכם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו