התפתחות בן 11 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות בן 11 חודשים
    אמא לבן שנה
    18/04/2010

בהמשך להודעתי הקודמת, אני רוצה להבהיר את המצב: התינוק החל לזחול גחון בגיל 5 חודשים. תוך יומיים הזחילה השתכללה והפכה מסודרת, משוכללת וזריזה ביותר. כיום הוא ממש זוחל גחון באוויר כמעט מבלי לגעת ברצפה. הוא עולה על 6 אבל רק לשנייה-שתיים ומיד נופל (או יורד בכוונה). הוא אינו מתנדנד (רוקינג) ונראה שכלל לא מתכוון לזחול על 6. הוא רגיל לזחילת הגחון והיא מושרשת אצלו. הוא מטפס על מכשולים בקלי קלות ולכן האימונים היזומים שלי לא ממש עוזרים. לאחרונה הוא החל לטפס על השולחן והספה והוא נעמד במיטה ובלול ונהנה מזה, ואפילו מתקדם בצעדים קטנטנים סביב המיטה. אני ממש חוששת שבמצב הנוכחי הוא ידלג לחלוטין על זחילת ה6. שאלתי היא האם לדעתך ידלג על הזחילה, מה ניתן לעשות כדי למנוע מצב שידלג על הזחילה ומדוע זחילת ה-6 כ"כ חשובה? האם יכול להיגרם נזק או עיכוב אם ידלג על הזחילה הזו? בנוסף, הוא אינו מתיישב לבד. מגיל חצי שנה יושב בטיולון ובכסא האוכל, אך ללא תמיכה הוא מתנדנד ואינו יציב. האם ייתכן שאינו מעוניין לשבת? כשאני מנסה להושיב אותו הוא מוחה, מתרגז ומיד נשכב על הבטן ועובר לזחילה במהירות. הוא תינוק מאוד זריז ואנרגטי. האם ייתכן שפשוט איננו מעוניין לשבת במקום אחד או שיש לו קושי כלשהו? האם המצב המתואר מצריך התערבות מקצועית ואם כן של מי (פיזיותרפיה/ ליווי התפתחותי). תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאוסנת

דבי גרוס דולב
    18/04/2010

הי אוסנת
    איני יודעת בהמשך לאיזו הודעה את ממשיכה אבל אתייחס להודעתך כפי שהיא.
    תינוק שאינוזוחל על 6 בגיל 11 חודשים ואינו מתיישב, יש לזה סיבה. חשוב לאבחן סיבה זו על מנת לראות מה מפריע למערכת לממש את ההתפתחות כראוי ועל מנת ששיבוש זה לא יופיע בשלב מאוחר יותר של ההתפתחות.
    הזחילה שתיארת, בלי לגעת ברצפה, אי הזחילה על הגחון ואי ההתיישבות, העמידה לפני זחילה, כל אלה מהווים אינדיקציה לאי סדירות מסוימת בהתפתחות המוטורית. אין מצב בו תינוק לא מעוניין, יש מצב בו תינוק לא יכול.לא אוכל להגיד לך אם תינוקך הולך לדלג על זחילה מפני שאינני מכירה אותו ואת מקור הקושי שלו. אני כן יכולה להגיד ששווה וכדאי לשקול התערבות על מנת לזהות מה הבעיה וללמוד תרגילים לפתרונה. זחילה על 6 חשובה מפני שהיא מקנה לגוף כלים ובסיס ליכולות מאוחרות יותר כגון מוטוריקה עדינה וגסה, שיווי משקל,תנועתיות בגב ועוד ועוד.
    אני כמובן ממליצה על ליווי התפתחותי, בשל האבחון, בשל התרגילים ובשל ההסתכלות הכוללת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו