התפתחות תינוקות בת 10 שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוקות בת 10 שבועות
    מיקה
    19/04/2010

שלום רב,
    כמה שאלות לגבי התפתחות התינוקות:
    בתי בת עשרה שבועות ויום. נולדה בניתוח קיסרי בשבוע 39 עקב מצב עכוז. אובחנה עם בעיה במפרק בירך ומהיום השני לחייה מחוברת לריתמה 24 שעות ביממה. בנוסף, כנראה שסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. יש לציין שאני חולה במחלה ויתכן שהיא נחשפה לזה בגלל התרופה (אלטרוקסין) שאני נטלתי במהלך ההריון. היא מקבלת כל יום 0.25 מיקרוגרם ובמעקב רופאי.
    אני קצת מודאגת מההתפתחות שלה בכמה מישורים:
    1. היא עדין לא מחייכת ולא נראה שיוצרת קשר עין יותר מדי או מגיבה לקולות שלנו
    2.היא נולדה 3025 גרם ואחרי 10 שבועות עומדת על 4000. היא אוכלת בממוצע 450 מ"ל ליממה, שזה נשמע לי מעט...היא מעולם לא בכתה לאכול... גם אחרי 6 שעות...אומנם אחרי פרק זמן זה היא אוכלת יותר בתאבון, אבל עדין לא יותר מי 75 מ"מ לבקבוק. יש לציין שהיא מקבלת חלב אם שאוב (לא הצלחתי למצוא תנוחה נוחה להנקה, כנראה בגלל הריתמה)
    3.היא לא אוהבת להיות על הבטן, מתחילה לבכות כבר אחרי דקה.. בינתיים היא רק מזיזה את הראש מצד לצד אבל לא מרימה אותו

האם יתכן שיש קשר בין ההתפתחות שלה לבלוטת התריס? או לבעיה בפרק הירך?
    מה אפשר לעשות? אנחנו מתגוררים בחו"ל ומעט מודאגים...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למיקה

אורנה עטאר
    20/04/2010

מיקה שלום,
    אענה לך לכל שאלותייך.
    לגבי חיוך ויצירת קשר עין - זה אמור להתרחש סביב חודשיים ולכן אני מאמינה שזה יגיע בקרוב. לא ידוע לי קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס לחיוכים ויצירת קשר עין אבל בכל אופן אני הייתי מתייעצת על כך עם רופא וכל הזמן ממשיכה ליצור איתה קשר עין ולחייך אליה ולחכות.

לגבי העלייה במשקל - אינני מומחית בתחום תזונת תינוקות ומעקב אחר העלייה במשקל. את מוזמנת להפנות את השאלה הזו לפורום העוסק בתזונת תינוקות. האם את נמצאת במעקב לגבי העלייה שלה במשקל בחו"ל? כמו טיפת חלב כאן בארץ?

הרצועות מקשות לשכב על הבטן ולרוב תינוקות עם רצועות ההתפתחות שלהם מתעכבת בגלל השהייה המומשכת עם הרצועות. תמשיכי לשים אותה על הבטן עם הרצועות ככל שניתן. אם יש אופציה להעלות בפני הרופא שלך הורדה חלקית של הרצועות לזמן מה במהלך היום - אני אוכל ללוות אותך מכאן ולתת לך תרגילים לשיפור שכיבה על הבטן.
    אנו בשיטת "צעד ראשון" עובדים אחרת במקרה של דיסלוקציה של מפרק הירך והעבודה מבוססת על תנועה ולא על קיבוע.

תעדכני אותי.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו