בת 6 חד' פחד מזרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 6 חד' פחד מזרים
    יהודית
    19/04/2010

בשבועיים האחרונים שמתי לב לכך שבתי החלה ל"פחד" מזרים אני בכוונה אני משתמשת בגרשיים כי זה ממש יותר כעס כשמישהו זר לוקח אותה בידיים... וגם אם אני משאירה אותה לבד בסלון היא יכולה להתלוננן ולבכות.
    בדרך כלל היא חייכנית לאחרים אבל ברגע שהאחר לוקח אותה מתחילה לעשות קולות של כעס ומתחילה להתלונן וקצת לבכות.
    ואם אני לא נמצאת בסביבה היא ממש מתכווצת ליד ה"זר", וכשאני מגיעה אני צריכה להסיח את דעתה כדי שתצא מזה.
    מה אני צריכה לעשות איתה? האם זהו אופייה? אני רוצה לדעת כיצד לנהוג איתה? אם למשל אני הולכת איתה לאירוע רב משתתפים (קרובי משפחה) שרוצים לשחק איתה ולהרים אותה והיא מגיבה כך. האם אני צריכה ללכת משם כדי שלא תעבור את זה או שמא עליי להישאר ולהעביר אותה לאחרים כדי שתתרגל אליהם?
    אני משתדלת להחזיק אותה ולהגיד לה. זה פלוני וזה אלמוני כדי שתתרגל אבל היא עדיין מרגישה לי לחוצה...
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 6 חד' פחד מזרים

הוספת תגובה

• תגובה ליהודית

אורנה עטאר
    20/04/2010

יהודית שלום,
    את צריכה לראות אם הפחד הזה מזרים הוא בגלל שאת המטפלת היחידה שלה? האם היא נחשפת לעוד אנשים בשגרת היום יום שלה?
    בכל אופן, יש לעשות זאת באופן הדרגתי. את צריכה לשדר לה המון בטחון ואמון באדם אליו את מעבירה אותה. להיות שם לידה ולשדר "עניינים כרגיל". אולי לא לעשות זאת באירוע רב משתתפים אלא בנוכחות של עוד אדם בבית, בסביבה בה היא מרגישה בטוחה.

תעדכני אותי איך הולך.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו