מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 6 חד' פחד מזריםיהודית19/04/2010
בשבועיים האחרונים שמתי לב לכך שבתי החלה ל"פחד" מזרים אני בכוונה אני משתמשת בגרשיים כי זה ממש יותר כעס כשמישהו זר לוקח אותה בידיים... וגם אם אני משאירה אותה לבד בסלון היא יכולה להתלוננן ולבכות.
בדרך כלל היא חייכנית לאחרים אבל ברגע שהאחר לוקח אותה מתחילה לעשות קולות של כעס ומתחילה להתלונן וקצת לבכות.
ואם אני לא נמצאת בסביבה היא ממש מתכווצת ליד ה"זר", וכשאני מגיעה אני צריכה להסיח את דעתה כדי שתצא מזה.
מה אני צריכה לעשות איתה? האם זהו אופייה? אני רוצה לדעת כיצד לנהוג איתה? אם למשל אני הולכת איתה לאירוע רב משתתפים (קרובי משפחה) שרוצים לשחק איתה ולהרים אותה והיא מגיבה כך. האם אני צריכה ללכת משם כדי שלא תעבור את זה או שמא עליי להישאר ולהעביר אותה לאחרים כדי שתתרגל אליהם?
אני משתדלת להחזיק אותה ולהגיד לה. זה פלוני וזה אלמוני כדי שתתרגל אבל היא עדיין מרגישה לי לחוצה...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליהודית
אורנה עטאר20/04/2010יהודית שלום,
את צריכה לראות אם הפחד הזה מזרים הוא בגלל שאת המטפלת היחידה שלה? האם היא נחשפת לעוד אנשים בשגרת היום יום שלה?
בכל אופן, יש לעשות זאת באופן הדרגתי. את צריכה לשדר לה המון בטחון ואמון באדם אליו את מעבירה אותה. להיות שם לידה ולשדר "עניינים כרגיל". אולי לא לעשות זאת באירוע רב משתתפים אלא בנוכחות של עוד אדם בבית, בסביבה בה היא מרגישה בטוחה.
תעדכני אותי איך הולך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)