מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חג שמח כמה שאלות על גידול והתפתחותיונית מטרסו20/04/2010
שלום ,ברצוני לגדל את בתי בצורה הכי טובה לאישיות שלה ולנפש ,ולצרכיים שלה [כמובן שלא תהייה מפונקת]בתי בת עשרה חודשיים .
1] בתי ישנה במיטה ביום וזזה משינה והיא עם הראש על חיטול הבד ,שזה יעשה לה סימנים בפנים וגם הצוואר לא ישר ,השאלה האם להזיז לה את החיטל מהפנים ,ולקחת בחשבון שהיא יכלה להתעורר ,או להשאיר אותה כך במיטה
2] בתי בסלון משחקת עם עצמה ואני כמובן לא מפריעה לה ,כי אני רואה שהיא מסתדרת לבד וטוב לה ,ואבי מחליט לשרוק בכדי שהיא שתסתכל עליו והיא לא מעוניינית והשריקות מציקות לה ,מה לעשות \?לקחת אותה מהסלון ?,או איך אפשר להסביר לאבי שזה מציק לה מבלי לפגוע בו? [,או שאם אדם אחר מציק לה וזה לא אני אז זה בסדר לגבי החיים בכלל ]
3] שבתי מתעוררת בבכי של יותר מחצי דקה בלילה אני לוקחת אותה ביידים ומרגיעה אותה ,ומחזירה אותה למטיה ,ואם היא לא נוחה או קמה או בוכה שוב ,לוקחת אותה איתי למיטה לישון ,לפעמיים מחזירה אותה שהיא נרדמת ולפעמיים לא ,השאלה -האם שהיא מתעוררת בבוקר ורואה שהיא לא איתי במיטה ,קיים מצב שהיא בבילבול כאילו נטשתי אותה או משהו כזה ?,מה הכי טוב לעשות? ואיך ?.
4]בתי שלפני שבוע עמדה בחדר ונשענת על המיטה ומדפדפת בקלסר פותחת סוגרת שוב ושוב
לא הפרעתי לה רציתי לראות כמה זמן זה יחזיק מעמד ומשחקת עם עצמה ?,מסתבר 45 דקות כך עמדה ,ואז התחילה לבכות ,לקחתי אותה לידיים וחבקתי אותה ,מה קרה שם כאבו לה הרגליים? ,אני לא מבינה ורוצה לדעת,והאם פעלתי נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליונית
אורנה עטאר20/04/2010שלום יונית,
אענה לשאלותייך אחת אחת
1]זוהי לא שאלה התפתחותית ולכן אומר לך סתם את דעתי. אני לא הייתי מזיזה. אולי מראש אל תשימי חיתול. אין זה משנה. מה שאת מרגישה שנכון לך ולאיך שאת מתייחסת לשינה של בתך.
2] עשי מה שנכון לך ולבתך. החיים האמיתיים מזמנים הפרעות והצקות ואנו בסך הכל מכינים אותם לחיים עצמם....
3] שוב, שאלותייך קשורות לדרך בה את רוצה לגדל את בתך. אין להם קשר (לרוב) להתפתחות סנסו-מוטורית. יש כאלו שבכלל מאמינים שתינוק צרך לישון איתם עד גיל מאוחר וכאלו שמגיל שלושה חודשים הילד ישן כל הלילה במיטתו. לכי לפי האמונה שלך. קימה בבוקר שאת לא לידה לא תגרום לה לחוש נטישה. לא על כך הנפש שלה תרגיש דבר זה או אחר.
4]נראה לי שפעלת נכון. אינני יכולה לדעת אם כאבו לה הרגליים, אולי סתם בכתה משעמום.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)