מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילהרעות25/04/2010
בתי בת 9 חודשים התחילה לזחול זחילת גחון לפני כחודש. שמתי לב שכאשר היא זוחלת היא משתמשת בקיפול ויישור רגל שמאל ללא הסתייעות ברגל ימין, אשר בד"כ מורמת באוויר ולא נוגעת ברצפה. האם מצב זה תקין ומה ניתן לעשות כדי לעודד אותה להתקדם גם עם רגל ימין? אציין כי היא מתהפכת מצד לצד בשני הכיוונים והיא עדיין לא יושבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרעות
אורנה עטאר25/04/2010רעות שלום,
זה מציע על איזו אסימטריה בזחילה.
כשהיא זוחלת החזיקי את כף הרגל שבאויר קרוב למזרון והשאירי אותה צמודה למזרון וחכי לדחיפה.
האם היא משתמשת בידיים באופן סימטרי?
בנוסף כשהיא על הגב תרגלי את התרגיל הבא (בלשון זכר):
דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
רעות26/04/2010אורנה שלום,
בנוגע לחלק השני בתשובתך, לא מובן לי למה את מתכוונת שאת כותבת "...להצמיד כפות רגלים לרצפה ... ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה...". האם הכוונה היא להרים את האגן? כמו כן לא הבנתי מה הכוונה "ניעות מהברכים לכיוון כפות הרגליים" ו"הקפצות אגן". כיצד מבצעים זאת?
אציין כי בתי זוחלת עם שתי הידיים בו זמנית.
אודה מאד לתשובתך,
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה לפירוט תשובה שניתנה לי
רעות27/04/2010אודה מאד אם תתיחסו להודעה האחרונה שלי.
זה חשוב לי מאד.
תודה, רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור מהנסיון שלי בתור אמא לילד
ליאת27/04/2010שלום לך,
אני יכולה לספר לך מהנסיון שלי .
הבן שלי בן שלוש עוד מעט.
הוא התחיל ללכת בגיל מאוחר מאוד -בגיל שנה ו11 חודשים.
גם הוא אובחן בתחילה כבל גמישות יתר.
היתי בטיפול פזיוטרפי ואאף הלכנו איתו לפרופ' מנהל מחלקה נוירולוגית בבית חולים .
הוא אמר שהכל בסדר-צריך רק לתת לילד את הזמן שלו.
אני לא אגיד לך שזה לא היה קשה,כולם שאלו,אני לא הפסקתי לדאוג.
ובסוף זה קרה והיום מי בכלל זוכר שהוא התחיל ללכת בגיל מאוחר.
(אגב,אני לא יודעת אם זה קשור אבל הוא נולד בשבוע 36...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה-טעות בשרשור:)
ליאת27/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)