מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות בת 4 חודשיםשרון26/04/2010
בתי בת ארבעה חודשים כמעט, חייכנית ועירנית.
הבעייה היא שהיא לא כל כך אוהבת להיות על הבטן. אני יודעת שבגילה היא אמורה להיות על הבטן כמחצית מזמן העחרות שלה, אבל היא מתעצבנת מה רומתחילה לצרוח כבר אחרי כמה דקות.
כשאני מניחה אותה על הבטן (בד"כ בגלגול ממצב של שכיבה על הגב) ומסדרת אותה כך שתישען על המרפקים, היא מזיזה את הידיים לצדי הגוף ומתעצבנת. ניסיתי לשים לה כרית מתחת לחזה, אך גם במצב הזה היא מזיזה את הידיים לצדדים.
מצד שני, היא זוקפת את עצמה יפה מאוד כשהיא על הידיים שלנו ומחזיקה היטב את הראש.
מה ניתן לעשות והאם כדאי בכלל להתערב או פשוט להמשיך בתרגולים כמו היום?
בנוסף, לאחרונה היא מתרוממת הרבה ממצב של שכיבה על הגב, תוך שהיא תופסת בכל מה שמסביבה/מעליה - מובייל, מגן הראש במיטה - ואפילו בלי להחזיק בכלום. היא פשוט מרימה את הראש והכתפיים כאילו שהיא מנסה לשבת.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה להתייחסותכן...
שרון27/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשירי
דבי גרוס דולב27/04/2010הי שירי
בגיל זה נרצה לראות שיכהב נינוחה על הבטן, התנגדות לכך נובעת מקושי פזיולוגי ולא מחוסר רצון או עצבים של התינוק, ולכן כדאי מאוד לתרגל באופן יומיומי את התרגילים להצענו בפורום זה.
יחד עם זאת יש מספר עובדות שעלולות להצביע על מתח שרירים גבוה אצל ביתך- מיקום הידיים בצדדים ונסיונות ההתרוממות דרך שרירי הבטן. אם אכן קיים מתח גבוה יכול הדבר להקשות מאוד על השכיבה על הבטן שכן השרירים מאוד מחוזקים ומוחזקים ובגוף אין את הנינוחות הנדרשת לשכיבה על הבטן. כדאי לשקול אבחון על מנת לראות אם אכן יש קושי כזה וללמוד תרגילים להקלה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
שרון28/04/2010הי דבי,
תודה על המענה.
באבחון שנעשה על ידי פיזיוטרפיסטית נאמר לי דווקא שיש ריפיון בחלק העליון של הגוף.
היא המליצה לי להשכיב את הקטנה על הבטן בזווית, ולא ישר ב-180 מעלות, אבל הידיים זזות לצדדים כך או כך והיא מתעצבנת באותה מהירות גם כשהיא בזווית.
מעניין אותי במיוחד מהם הניסיונות שלה להתרומם ממצב של שכיבה על הגב. מאתמול זה קורה בתדירות גבוהה הרבה יותר ובמיוחד כשאין לה במה להיאחז - היא שוכבת במיטה, למשל, ופשוט מרימה את הראש, הצוואר,הכתפיים והחזה - ואז נשמטת.
האם יכול להיות שזה קורה בגלל שאני מרימה אותה לא נכון ממצב של שכיבה? אולי אני גורמת לה להתאמץ כשאני מרימה אותה?
בנוסף, היא ממש מטפסת על שלבי המיטה שלה, בעיקר כשהיא מנסה להירדם. אני מוצאת את הידיים ואת הרגליים שלה משתרבבות החוצה וזה מדאיג... מה יקרה אם היא תנסה להסתובב לצד השני כשהרגל בין השלבים?...
אשמח לעצה כיצד לנהוג.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשירי
דבי גרוס דולב28/04/2010הי שירי
קשה לאבחן ללא היכרות.. יתכן ויש רפיון שרירים בחגורת הכתפיים אבל מתח בבטן ולכן הקושי לשכב על הבטן . אני לא מאמינה בהשכבה בזווית שכן הגוף אינו יודע להרפות כך.
הנסיונות להתרומם מהבטן הם כמעט תמיד שרירי בטן וצוואר חזקים מידי. אני מניחה שזו לא אשמתך אבל הרמה לא נכונה בהחלט לא עוזרת.
אני עדיין ממליצה לאבחן במדויק.
לשאלתך האחרונה, אפשר להקיף את כל המיטה במגן ראש.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל...
שרון28/04/2010היי דבי,
תודה על המענה - אפנה לייעוץ מוסדר.
בנוגע למגן הראש - היא מטפסת עליו ומוציאה את רגלה וידיה החוצה כשהוא מקופל תחתיה.
כנראה שיש לה עתיד בתור מתעמלת... (;
אם יש לך טיפ או רעיון איך למנוע את התופעה, אשמח לשמוע.
בכל מקרה, המון תודה על התמיכה - זה פורום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)