תינוק בן שנה וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה וחודשיים
    מורן
    26/04/2010

שלום,
    שמי מורן, ואני אמא לתינוק בן שנה וחודשיים.
    הילד אינו מתקשר ובא במגע עם הסובבים אותו ונרתע מילדים בני גילו.
    לצורך הדוגמא, כשאנחנו הולכים לג'ימבורי (אני מביטה בו מהצד, נותנת לו את ה"ספייס" שלו) הוא משחק במשחק. כשילד/ה אחרים באים לשחק, אפילו רק ליד, הוא ישר נרתע והולך למשחק אחר.
    כך גם לגבי ילדים בני גילו שבאים אליו במטרה לשחק איתו, הוא לא משתף איתם פעולה.
    במקרה אחר, אם מישהו חוטף לו משחק או מכה אותו הוא בוכה. לא מנסה לחטוף חזרה את המשחק, אלא הוא בוכה.
    חשוב לי לציין כי זה רק עם ילדים שהוא לא מכיר. הוא נמצא במשפחתון מגיל 4 חודשים, יחד עם 4 ילדים נוספים בני גילו, והוא משחק איתם יפה מאוד.
    אך עם ילדים שהוא לא מכיר, הוא לא משחק ואף מתרחק ברגע שהם מנסים לבוא איתו במגע.

שאלתי היא האם יש כאן משהו חריג? או שזה נורמלי?
    במידה וזה חריג, מה יכולה להיות הסיבה לכך? ומה עלי לעשות על מנת לשנות זאת?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• תגובה למורן

דבי גרוס דולב
    27/04/2010

הי מורן
    מה שאת מתארת נשמע כמו עניין שקשור לאופי ולטמפרמנט של הילד. יש כאלה שקל להם יותר עם ילדים זרים ויש כאלה שפחות. לא מדובר במשהו חריג למרות שלנו, כהורים, זה נראה ככה.
    מנסיוני האישי (הבן שלי..)צריך לתת לילד להיות מי שהוא ,ללא ביקורת ושיפוט אבל יחד עם זאת להמשיך לחשוף אותו לחוויות אלה. אצלנו זה התחיל להסתדר ולהתאזן לקראת גן חובה למרות שעד עכשיו בני ילד מעט מופנם אך שמח עם מי שהוא.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו