מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמידהיעל26/04/2010
שלום
בני בן כמעט 10 חודשים .זוחל חופשי על שש מדיל 7 חודשים . ונעמד חופשי בעזרת חפצים מגיל 8 חודשים . השאלה שלי הוא כל היום זוחל ונעמד קשה מאוד להושיב אותו בשביל לשחק עם משהו .
אם אני צריכה להתארגן אני מנסה להושיב אותו בלול או מיטה הוא מתחיל לצרוח ולבכות . האם זה תקין . האם להתעקש שיהיה בלול או לתת לו לזחול אני פשוט רוצה לראות אותו שלא יזחול איפה שאסור האם גם בעתיד יהיה קשה להושיב אותו במקום אחד ?
ושאלה שניה לאחרונה התחיל לתפוס לי את הרגל להיעמד בעזרתה ולעמוד לידי ולתפוס אותה . האם יש לזה משמעות כלשהי ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב27/04/2010הי יעל
מה שאת מתארת הוא תקין , נורמלי ומוכר. לתינוקות בגיל זה יש הרבה אנרגיה וסקרנות וקשה להם לשהות במקום אחד. נסי אולי להושיב אותו בכיסא האוכל כשאת עסוקה וחוששת מסכנות, אני עושה זאת עם בני ומפזרת לו פירורי לחם על שולחן האוכל, כך גם מתחזקת המוטוריקה העדינה..
לא ניתן להשליך על העתיד מתוך ההתנהגות הנוכחית.
תפיסת הרגל שלך היא רצון להתקרב או להיות על הידיים.
בברכה
דבי גרוס דולב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עמידה
יעל28/04/2010תודה רבה על התגובה
הוא למד להתהפך ולרדת מכסא האוכל מלמטה או להיעמד וכשקושרים אותו והוא לא יכול מתחיל לצרוח . אבל אני אנסה עם הלחם הוא כן אוהב לתפוס קרקר וכאלה דברים . האם אפשר לשים גבולות או להגיד לא לתינוק בן 10 חודשים ? או שהם עדיין לא מבינים כי אומרים לו לא והוא מחייך וממשיך
שאלה נוספת שהזכרת איך להתחיל לעודד מוטוריקה עדינה עם איזה צעצועים או חפצים
איך ללמד אוצר מילים ומילים ראשונות בעזרת תמונות או חפצים ממשיים . כל פעם משהו אחד או שאפשר לערבב או שזה יבלבל אותו ? יש לנו כלב ללמד את השם שלו או להגיד שזה כלב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך יעל
דבי גרוס דולב28/04/2010הי יעל
אפשרבגיל 10 חודשים להתחיל לשים גבולות בעדינות. תינוקות מתחילים להבין מהרמה זה "לא",
חשוב להיות עכביים ולעמוד על מה שחשוב לנו.
בחנויות התינוקות יש הרבה צעצועי השחלה, הכנסת פרטים לקופסאות וכו.
אני לא מומחית בעינייני שפה אבל לא נראה לי שדרושים חוקים מיוחדים, פשוט לדבר עם הילד, לנקוב בשמם של פרטים ולקיים סוג של דיאלוג מתמיד.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)