הצבת גבולות לבן שנה ו3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצבת גבולות לבן שנה ו3 חודשים
    טל
    11/04/2007

בני בן שנה ו- 3 חודשים בן בכור ויחיד. מקבל הרבה חום ואהבה. מגיל 0 הקפדנו לא לפנק אותו יתר על המידה והוא שומע לא כשצריך. עד לפני חודשיים כשאמרנו לא לגעת או אסור הוא הקשיב והתרחק מאותו חפץ שרצה לקחת. לאחרונה הוא פשוט לט מקשיב גם כשאומרים לו לא הוא ממשיך בשלו וכאילו לא שומע את מה שמדברים אליו עד שאנחנו מרימים קצת את הקול ואז הוא מתרחק. בנוסף הוא התחיל לבכות ולהשתולל ברגע שלא נותנים לו את מה שהוא רוצה.
    1. כיצד ניתן לציב גבולות לבן שנה וקצת?
    2. כיצד לפעול בזמן התפרצות זעם שלו והתקף בכי כשהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה?
    לתשובתכם המהירה אודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הצבת גבולות

גלית בר יוסף
    12/04/2007

שלום גלי,
    אכן בנך נמצא בשלב שהוא מתחיל להבין את העצמאות שלו ומנסה לזהות מה מותר ומה אסור, אכן כמו שתיארת "חיפוש גבולות". לתת גבול לילד זהו דבר מאד חשוב, המאפשר לו להבין שהוא נמצא במקום בטוח ושיש מי ששומר עליו. אני נוהגת לספר סיפור קצר אשר מבהיר את הנושא בצורה מאד יפה:
    שמו קבוצה של ילדים על גג בנין גבוהה עם הרבה צעצועים ומשחקים אולם לא היה מעקה בגג. איפה את חושבת הילדים היו? הילדים עמדו קרוב לקצה ובדקו איזה גובה הבניין ואיך מסוכן ליפול ממנו, הם לא התייחסות כלל למשחקים. אם נשים את אותה קבוצה של ילדים על אותו גג רק עם מעקה, הילדים ישחקו בבטחה. המסקנה הילדים צריכים איזו שהיא מסגרת אשר תוחמת את כלל האפשרויות הניצבות בפניהם, אחרת העולם יכול להיות מאד מפחיד.
    אז מה עושים: לדבר בצורה אסרטיבית וברורה, בדברים שאכן אנו לא מוכנים אליהם וזה בסדר להביע כעס – זו תחושה לגיטימית שחשוב שהילד יחווה אותה. כשהוא מתחיל בבכי, שאני משערת במקרים כאלו קשור למניפולציה שהוא התחיל ללמוד להפעיל, כדאי ליצור סוג של הסחת הדעת, למשל: להשמיע צליל מיוחד, להרים על הידיים ולהראות משהו בחדר, לדפוק על הקיר, להראות צעצוע ועוד. חשוב לא להיכנס "לדרמה" של הילד, כי אז אנו לא מסוגלים לתת מענה נכון וברור. נושא זה מאד חשוב להתחיל בגיל צעיר מכיוון שככל שהזמן עובר, הקטנטנים האלו נעשים יותר ויותר מתוחכמים והקושי יגבר.

אני מקווה שהצלחתי לעזור מעט, בהצלחה
    גלית בר-יוסף
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    14/04/2007

שלום שלום,

אכן שאלות שאלות כמו שאומרים....
    הורות זה תהליך גם של ההורים וגם של הילדים, היכולות להתמודד עם רגעי כעס של ילדכים והצבת גבולות ילוו אותך (וגם אותי בתור הורה....) כל חיינו. אני יכול להגיד לך שאני גיליתי על עצמי שהדרל בה אני מתמודד עם כעסי בני בהתקפות הזעם שלו משקפות את הדרך שאני מתמודד עם הכעס שלי. האם אני מקבל אותו או עסוק בריסון שלו ??(תחשבי על זה). ברמה התכלס, בעת התקף זעם אני אישית מודיע ומדבר אל בני הקטן ואומר לו שהוא יכול לכעוס זה בסדר אני בכל מקרה החלטתי את מה שהחלטתי ושאני לידו אם הוא רוצה משהו. אני יודע שאם אני אתייחס לכך ההתקף ימשך. זה גם מאוד לגיטימי לך שההתקפים הללו באים ביחד עם הרצון שלו לבחון גבולות כי זה בעצם מה שהוא עושה בהתקף - הוא גם מוציא קיטור וגם בוחן האם זה יעבוד עליך.
    לגבי הצבת גבולות, שוב מהנסיון שלי - הצבת גבולות ברגע שהיא מגיע ממקום אמיתי ולא ממקום של דווקא ושלהראות לילד מי הבוס -עובדת. אמרי לו את מה שאת רוצה והציבי את הגבול הוא מבין אותך לחלוטין, אמיר לו גם מה יקרה אם הוא לא יעמוד בגבול. לעיתים זה יותר קשה ולאט לאט את תגלי מהם המקרים שיש להקשיח.
    בהצלחה - לכולנו :)
    עידן דולב
    מדריך להתפתחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו