צעדים ראשונים מתי??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעדים ראשונים מתי??
    שגית
    01/05/2010

שלום, בני בן 10 חודשים הוא מתרוממם ממצב ישיבה לעמידה והולך כל עוד מחזיק ב2 ידיים בתמיכה כלשהי(מסביב לשולחן וכד'), הוא מתכופף לפעמים כדי לקחת משהו מהריצפה אבל מבלי לעזוב יד אחת כך שאם לא מגיע פשוט מוותר על זה (לא יורד ביוזמתו ממצב עמידה). רציתי לדעת האם זה בסדר? נראה לי חושש מאוד מלעזוב את הידיים. לא זז בלי תמיכה כלשהי.
    באיזה גיל סביר כי ינסו לעמוד ללא תמיכה. אני מנסה להחזיק אותו כמה שניות בלי תמיכה מיד מבין ומניח את הישבן למצב ישיבה.
    אודה על עזרתכן.
    אגב - הוא כמעט דילג על זחילה ישר עמד אבל לא ויתרתי לו וכיום הוא זוחל על 4 (לא זחל על גחון) האם יכול לפגוע בהתקדמות שלו בהליכה עצמאית.

תודה.
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צעדים ראשונים מתי??

הוספת תגובה

• תגובה לשגית

אורנה עטאר
    01/05/2010

שגית שלום,
    בנך קצת ממהר...
    אני ממליצה קודם כל לא להוליך אותו או לתת לו איזו תמיכה בהליכה או עמידה.
    אם הוא נעמד לבד זה בסדר אך לא לשמש לו תמיכה ולתת לו לסמוך רק על עצמו ועל מערכת שיווי המשקל שלו.
    בנוגע להליכה ועמידה עצמאית - יש לו עוד זמן. חשוב שהוא ימשיך לממש את שלב הזחילה ולשכלל אותה בכדי שיגיע לעמידה הליכה כאשר מערכת שיווי המשקל שלו חוותה מספיק חוויות של יציאה משיווי משקל וחזרה לאיזון.
    אין קשר בין אי זחילת גחון להליכה עצמאית.

הוא יילך..רק תני לו את הזמן להגיע לשם כשהוא מוכן.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו