מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות גדילה אצל בת שנה ו 4 חד'רוית07/05/2010
שלום רב,
בתי בת שנה ו 4 חד' , התחילה לצעוד לפני חודש וקצת . נולדה 3.955 , אחרי שבועיים אושפזנו עם דלקת בדרכי נשימה ומאז התחלנו מסכת של אבחוני אסטמה שונים קלים יחסית , משתמשת במשאף מפעם לפעם ולוקחת סינגולייר כבר חצי שנה בערך .
ממש מהתחלה , גיל 3 חד' , נראתה קטנה בגודל על אף המשקל הגדול שבו היא נולדה בלידה רגילה.
כרגע גובהה כ-80 ס"מ ומשקלה נכון להיום 9,035 ק"ג - אני מתחילה לדאוג היות וכולם מעירים לי על כך שהיא קטנה נורא . האם יש סיבה לדאגה?
היא עדיין יונקת וגם עדיפות המוצקים שלה מאד ספציפית ודי דיאטטית - פירות וירקות.. לא אוהבת לחם , פחמימות .
בנוסף לפירות וירקות היא אוהבת שיבולת שועל כמעט כל יום אוכלת דייסה כזאת וגם איטריות דקות עם חלב וזהו בעצם.
נורא קשה לי להכריח אותה לאכול יותר והרבה ועל פניו כשהיא אוכלת הכמויות נראות לי סבירות מאד. עושה קקי כל יום , לפעמים פעמיים ביום.
היא יונקת כמה שרוצה בממוצע 4 5 פעמים ביום. בלילה מתעוררת פעם אחת נוספת להנקה בסביבות 1 בלילה וממשיכה לישון עד הבוקר. ישנה טוב צהריים 2 וחצי שעות בלילה 12 שעות.
מה צריך לעשות כדי לבדוק שאין בעיית גדילה והאם יש חשש שכזה?
היא ילדה שנייה , אחותה התפתחה יפה גם אני וגם בעלי רזים מאד וגבוהים באופן יחסי , אני 1.70 ובעלי 1.78 .
אשמח לקבל תשובה בהקדם
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוית
דבי גרוס דולב08/05/2010הי רוית
שאלתך שייכת לתחום הרפואי,אנו עוסקות בהתפתחות מוטורית ולכ ןלא נוכל לענות. בנושא הרחבת קשת המזונות את יכולה להתיעץ עם תזונאית ילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)