בן 6.5 חודשים לא מתהפך כלל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 6.5 חודשים לא מתהפך כלל
    רוחלה
    09/05/2010

שלום רב.
    בני בן ה6.5 חודשים פעיל מאוד, סקרן מאוד, נמצא זמן רב על הבטן, עושה חצאי סיבובי ציר ובאופן כללי שולט בסביבתו, אך לא לגמרי.
    בעבר הוא התהפך בטן-גב באופן מודע כמה פעמים אך הפסיק עם זה וכיום אינו מתהפך כלל

יש לציין שכאשר הוא נמצא על הגב הוא מרים את האגן כמעין ריקוד בטן.

כך שנראה שיש לו את כל התנאים להתהפכויות, ולכאורה אין שום סיבה שהוא לא יתהפך. אך הוא אינו מתהפך

אני משחקת איתו המון בהיפוך, מן הצד הוא כמעט תמיד עובר לבטן, אני משחקת איתו כשהוא על הגב ומביאה אותו לידי תנמוחת כדור מרימה לו את האגן וכשהוא על הבטן אני מגרה לו בעדינות ובדגדוג את עמוד השדרה. אני גם מסובבת אותו דרך הרגליים כמעט בכל פעם

עוד דבר שמעט מפריע לי- נראה שהמלמולים שלו פחתו. בעבר הוא היה אומר גם הברות מורכבות כמו אה-בו אך בחודשיים האחרונים הוא בעיקר צועק או אומר אה בלבד.
    אשמח לעצות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 6.5 חודשים לא מתהפך כלל

הוספת תגובה

• תגובה לרוחלה

דבי גרוס דולב
    09/05/2010

הי רוחלה
    הסף העליון בו אנו רוצים לראות התהפכויות הוא עד גיל חצי שנה. על אף שנראה שיש את כל התנאים לך, פעמים רבות קייים קושי קטן במערכת שמונע מהתינוק לממש תהליך זה. להורים שאינם מומחים לעניין קשה לאבחן גורם זה ולכן נראה שאין לזה סיבה.
    פעמים רבות מדובר בגורם קטן כגון קושי בתנועתיות במקום מסוים בגוף או חוסר איזון בטונוס השרירים. בכל מקרה גורם זה מפריע ועלול להפריע גם בהמשך ההתפתחות, לכן המלצתי היא לשקול אבחון, להבין את מקור העיכוב וללמוד תרגילים לתמיכה בהתפתחות טובה ובהתהפכויות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו