תינוק בן חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חצי שנה
    עירית
    10/05/2010

שלום רב, בני בן חצי שנה אחד מתאומים נולד בשבוע 36 +4, הוא ילד קצת פסיבי, עושה הכל אבל לאט, אני קצת מודאגת לגביו, הייתי אצל נוירולוגית שחושבת שיש לו אחור התפתחותי מה שנקרא בשפה המקצועית LATE BLUMER, לאחרונה שמתי לב כי כאשר אני קוראת בשמו הוא אינו מסיט את מבטו אלי, אולם אם אני שרה לו שיר הוא ישר מסיט את מבטו אלי לא משנה היכן אני נמצאת.. האם עלי לדאוג באישה גיל תינוק אמור להכיר את שמו ולהסתובב אליו, האם העובדה כי הוא מסתובב אלי כאשר אני שרה שיר ולא כאשר אני קוראת בשמו מעידה על משהו ? אני ממש ממש לחוצה, אשמח לשמוע תגובה בהקדם
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה לעירית

דבי גרוס דולב
    10/05/2010

הי עירית
    בנושא ההתפתחות המוטורית,אני מאימינה שגם ל"late blumers" יש סיבה לזה שהם מתעכבים. כמעט תמיד קיים קושי קטן במערכת אותו צריך לבודד ואיתו כדאי לתרגל. לכל איש מקצוע יש את הגישה שלו ולפי גישתי, חשוב לטפל גם ב"מלבלבים המאוחרים"..
    ההתפתחות הקוגניטיבית לא קשורה לזו המוטורית ולכןאין קשר בין ההתפתחות האיטית לחוסר התגובה בקריאה בשם.וזה בסדר שבנך עדיין לא מגיב לשמו וזה נורמלי ששירה של אימו תמשוך את תשומת ליבו.
    לסיכום- הדבר עליו כדאי לשים דגש הוא אבחון הקושי שגורם להתפתחות האיטית ותמיכה במקום זה.
    והכי חשוב, אל דאגה, כמעט תמיד מדובר בבעיה מינורית.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו