מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת ארבעה חודשים וחצישרון12/05/2010
שלום,
בתי בת ארבעה חודשים וחצי, מנסה כל הזמן להתרומם ממצב של שכיבה על הגב. היא מרימה את הראש, הכתפיים והחזה.
זה קורה גם כשהיא שוכבת בעגלה (אמבטיה).
האם זה בעייתי?
האם כדאי להעביר אותה לטיולון כדי למנוע זאת או שזה עלול רק להחמיר את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירי
אורנה עטאר12/05/2010שירי שלום,
הרמת חלק הגוף העליון בשהייה על הגב נובעת מסקרנות ורצון להתרומם אך האופן בו היא עושה זאת אינו נכון למבנה השלד והשרירים שלה וזה יוצר אצלה מתח שרירי מיותר. ההתפתחות התקינה היא הרמת הראש משכיבה על הבטן ולא על הגב.
האם היא שוכבת הרבה על הגב? תופעה זו מוכרת אצל תינוקות השוהים הרבה על הגב.
כשהיא עושה זאת - הרימי לה את הרגליים בכדי שהיא תחזור לשכיבה על הגב או כמובן העבירי אותה לשכיבה על הבטן בכדי שתוכל להרים ראש ולממש את שלבי ההתפתחות התקינים.
אם את יכולה - רצוי לא להעביר אותה לטיולון - כי אז את רק מקבעת ומשמרת את הדפוס התנועתי הלא נכון הזה.
שימי אותה על הבטן באמבטיה.
במידה ויש קושי לשכב על הבטן תוכלי למצוא בפורום זה תרגילים רבים המסייעים לשיפור השכיבה על הבטן.
תחזרי אליי אם יש צורך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - ועוד...
שרון13/05/2010תודה רבה, אורנה.
היא אכן נמצאת על הגב רוב הזמן (כי היא פולטת הרבה), אבל כשהיא על הבטן היא מחזיקה ממש טוב את פלג הגוף העליון.
יחד עם זאת, כשהיא על הבטן יש לה נטייה להישען על מרפק אחד יותר מהשני, את היד השנייה היא שולחת אחורה הרבה פעמים בלי להישען עליה בכלל. אני מחזירה לה את שני המרפקים למקום, אבל תוך זמן קצר היד חוזרת אחורה.
בנוסף, אני עושה לה עיסוי בכל ערב, מתחילה מהרגליים (שם היא מאוד נהנית), אבל כשאני מגיעה לכתפיים והידיים נראה שהיא נהנית פחות - היא מאוד נוקשה ומתוחה ולא מרפה. כשאני מנסה לשחרר לה את הידיים, היא נמשכת אליי וכל הגוף שלה מתעגל, כאילו היא נתלית עליי ומנסה לקום. אני מרימה לה את הרגליים כמו שכתבת, אבל היא עדיין עושה זאת.
האם יש תרגילים מומלצים לעיסוי או לשחרור פלג הגוף העליון שניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שרון15/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשירי
אורנה עטאר15/05/2010שירי שלום,
את מתארת נוקשות בבית החזה וייתכן גם זקיפת יתר בגב יחד עם שימוש א-סימטרי בידיים בשכיבה על הבטן.
את מוזמנת לתת לה המון מגע עמוק באזור בית החזה ע"י טפיחות, לחיצות עמוקות, שפשופים. להניע את אזור בית החזה ע"י מגע של כפות הידיים שלך. את יכולה להיעזר בפטיש פלסטיק של יום העצמאות בכדי לתת מגע עמוק.
בנוסף ככל שניתן לעגל לה את הגב ע"י תנוחת הערסול בכל מיני סיטואציות. אם זה על הידיים, אם זה במנשא, בתוך פוף. כשהיא על הגב להרים לה את הרגליים לכיוון בית החזה כמה פעמים.
לגבי הידיים - קשה לי לאבחן כאן את הסיבה שהיא נשענת רק על יד אחת. בניסיונות הערסול הקפידי כי שתי הידיים יבואו לקו האמצע.
השכיבה על הבטן חשובה מאוד בגילה ולכן אל עף הפליטות נסי להרבות בשכיבה על הבטן.
במידה ותראי שאת לא מגיעה לתוצאות לבד ואין שיפור אני ממליצה לך לשקול לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לעבור אבחון מדוייק יותר וקבלת הנחיות ותרגילים שייסיעו לה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
(1).jpg)