מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק כמעט בן שישה חודשיםדניאלה19/05/2010
בני הקטן בן שישה חודשים בעוד כשבוע.ילד מקסים,וירבאלי מאוד כל היום צועק אבא, גאגא ,מים וכאלה כאשר ברור לי שהוא לא מבין למה הוא מתכוון.....
מתהפך ביותר קלות כבר חודש מהגב לבטן ובימים האחרונים מתהפך מהבטן לגב אבל לא מרבה לעשות זאת..
הוא שוכב הרבה על הצד,נע בציר לכל הכיוונים תופס חפצים ומעביר מיד ליד גם בשכיבה על הגב וגם בשכיבה על הבטן.בזמן האחרון גם במיטה וגם באוניברסיטה אחרי דקה אני מוצאת אותו במיקום אחר, בזווית אחרת לחלוטין...
מספר דברים מטרידים אותי:
1. בזמן שכיבה על הבטן התחיל ליישר ידיים לחלוטין ומרים את בית החזה ומנסה לזחול. הוא גם מתקדם על גחון קדימה אבל בעיקר אחורה. תנועה אחורה היא נורמלית???הוא פחות מנסה להתהפך על הבטן ועושה זאת רק שאני מושטיה צעצועים ואז הוא נמתח אליהם ומתהפך והוא יותר מתמקד בלהזדקף ולדחוף את עצמו.
2. הוא מנסה לשבת כבר חודשים ארוכים. כשהוא יושב, אוכל , נשען על משהו הוא מזדקף באופן עצמאי ומתיישב. הוא יושב כבר לבד אבל באופן מאוד מאוד מוזר, הוא משכל או מקפל רגליים ונשען על שתיי ידיים קדימה או לצדדים ומתחיל להרים אחת מהן, לעיתים את שתיהן ולרוב כמובן, נופל.....
הוא שוכב על הגב מרים את הראש ומושיט לי ידיים כדיי שאעזור לו להתרומם ולעיתים הוא מתרומם מהצד בעצמוד ויושב בצורה שתיארתי. האם זה נורמלי?
האם אתן מזהות פיגור התפתחותי כי הוא לא מתהפך הרבה מהבטן לגב? האם זה נ ורמלי לזחול אחורה?
מאוד בלחץ,יןלד ראשון.
תודה רבה מראש.
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
אורנה עטאר19/05/2010דניאלה שלום,
לגבי יישור ידיים על הבטן זה בסדר וגם התחלת הזחילה היא לרוב אחורה. בזחילת גחון יש הישענות על המרפקים ולא יישור היידים לחלוטין ולכן ייתכן והוא מנסה להתרומם לשש. כשהוא על הגחון, את יכולה לכופף רגל אחת לכיון הישבן ולהחזיק את כף הרגל כך שהוא ידחף עם הרגל ויתקדם קדימה. כל פעם רגל אחרת.
לגבי התהפכויות - המשיכי להראות לו צעצועים על הבטן, מולו וקצת למעלה והצידה שיישר יד ויעביר משקל ויתהפך. תרגלי זאת לשני הכיוונים. בנוסף תוכלי למצוא פה בפורום תרגילים רבים להתהפכות מהבטן לגב.
לגבי התיישבות - התיישבות תקינה מתרחשת מהצד או מהעלייה לשש ולקיחת המשקל אחורה להתיישבות. התיישבות דרך שכיבה על הגב אינה נכונה למבנה הביומכני של השלד, דורמת למתח שרירי רב בשרירי הבטן שיתכן וקשורים לזה ששהוא מיישר ידיים על הבטן ולא נשען על המרפקים.
אל תעזרי לו להתרומם לישיבה דרך הגב אלא דווקא הרימי את הרגליים שלו שיחזור לשכיבה על הגב בלי הרמת ראש או הפכי אותו לבטן. לגבי ההתיישבות השנייה - לא כל כך הבנתי אותה.
בנוסף - אני ממליצה לך לא להושיב אותו בטרם למד להתיישב בכוחות עצמו.
אם יש לך עוד שאלות.
אני כאן.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)