תפתחות 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפתחות 8 חודשים
    אורלי
    02/06/2010

שלום,
    בני בן ה-8 חודשים. מתהפך מהבטן לגב אך עדיין לא מהגב לבטן.
    הוא נמצא הרבה על הבטן ומסתובב על הציר.
    רציתי לשאול, האם חוסר ההתהפכות הזו יכול לעכב את תהליך הזחילה או שזה לא מחייב?
    בפורום הזה קיבלתי רושם שבגילו זה נחשב כבר עיכוב התפתחותי, אך את האמת בטיפת חלב די עודדו אותי ובבדיקה כללית שלו אמרו לי שזה בסדר, הוא מראה סימנים ומחכים עם התהפכויות עד 9 חודשים.
    מה שחשוב לי זה כמו ששאלתי, האם זה ישפיע על המשך ההתפתחות?

שאלה נוספת, האם רצפה מעודדת זחילה יותר ממזרון ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפתחות 8 חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    03/06/2010

הי אורלי,
    מההיבט שלנו כמי שמתייחסים לא רק לעצם ההתפתחותץ המוטורית אלא גם לאיכותה, אנו כבר מתייחסים לכך כעיכוב. כל תנועה חדשה שנלמדת נבנית על כל מה שנלמד עד לאותה נקודה. אם ישנם שיבושים ועיכובים בדרך זה בהכרח משפיע גם על כל מה שעתיד לבוא. לדוגמא, אם העיכוב בהתהפכויות נובע מקושי תנועתי כגון כפיפה צידית, הרי שקיים סיכוי גדול שזחילת הגחון תהיה משובשת, אם בכלל תתרחש ובהמשך הזחילה על שש גם היא לא תהיה מיטבית. על מנת שכל שלב יתפתח בצורה מיטבית יש צורך בהתפתחות של כל אבני הדרך אותם רוכש התינוק בשלבים המקדימים. מסיבה זו אני כן ממליצה מאוד לערוך אבחון ולעבוד על המרכיבים החסרים בכדי שהתנועה המתפתחת תהיה טובה ואיכותית.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו