מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לתינוקת בת 11 חודשייםרונית אשטמקר15/06/2010
אני אמא לתינוקת בת 11 חודשיים ואני גרה בארה"ב וכשהייתי אצל הרופא לבדיקה כי רציתי הפניה למומחה.הוא אמר שאני סתם לחוצה.והיא תילך על 4 שהיא תהיה מוכנה.בעלי חושב שאני צריכה להרגע.היא עדיין לא זוחלת על 4 היא רק מתגלגלת.אם אני מניחה לה משחק היא מתגלגלת לעברו וככה היא מגיעה אליו.היא עדיין לא עומדת.הרופא חושב שאפילו אם היא תדלג על השלב של הזחילה וישר תילך זה גם היה מצויין..השאלה שלי האם להתעקש על הפניה לאבחון?בעלי התחיל ללכת את הצעד הראשון בגיל שנתיים שכהה הרופא אני ממש מיואשת מהמצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילך
דבי גרוס דולב15/06/2010הי לילך
ישנן אסכולות שונות בנושא התפתחות תינוקות. לפי הדרך בה אני עובדת חשוב מאוד לא לדלג על זחילת 6, אני חשובת שבארה"ב מתייחסים לזה אחרת. תינוק שמגיע לגיל זה ועדיין לא זוחל ,אין ספק שקיים אצלו קושי במערכת, קושי שגורם לו לא לממש את שלב הזחילה.
אני כן הייתי מתעקשת על בדיקת הנושא ואולי לשקול גם הסתכלות התפתחותית אלטרנטיבית ,אם יש כזו בסביבה שלכם.
ישנם ילדים שדילוג על זחילה לא יבוא אצלם לידי ביטוי בשלבים מאוחרים יותר אבל ישנם הרבה אחרים שכן. אני לא מכירה את התפתחתו וילדותו של בעלך אבל ילדים רבים סובלים מקשיים שונים בשל הדילוג על זחילת 6.
מאחלת לך בהצלחה ואני פה אם יש שאלות נוספות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)