מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכהאמאלה17/06/2010
שלום, בני בן שנה ו-3 חודשים. מזה 3 חודשים שהוא הוללך עם עזרה. אולם הוא מסרב ללכת לבדו ואף אינו מביע כל עניין בהליכה לבד (אוטומטית עוברת לזחילה כאשר אין לו במה להאחז).
לאחרונה החלה רגל ימין שלו לנטות הצידה (האצבעות פונות ימינה ולא קדימה).
התייעצתי עם רופא ילדים שאמר לי לחכות עוד חודש ולראות...
האם יש סיבה לפנות כבר עכשיו לאורטופד?
איך אוכל לעודד אותו ללכת לבד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמאלה
אורנה עטאר18/06/2010אמאלה שלום,
אנו רוצים לראות הליכה עד גיל שנה וחצי.
הליכה לא עצמאית - עם ידיים או חפצים - מעכבת ולא מעודדת הליכה עצמאית. אני ממליצה להפסיק להוליך אותו. להרחיק כמה שניתן כל חפץ שהוא הולך בעזרתו ולתת לו הרבה חוויות של תנועה במרחב, חוויות של יציאה משיווי משקל. זחילה במשטחים שונים כמו טיפוס על מגלשה.
אני לא מתייחסת כרגע להטייה של הרגל מעט החוצה - זו תופעה מוכרת בתחילת הליכה/עמידה - הוא בוחר בבסיס יותר רחב לשם שמירה על שיווי משקל. עם ההליכה - זה אמור להסתדר.
תעדכני אותי איך הולך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
אמאלה19/06/2010ראשית, תודה על התגובה...
הבעיה היא שאם אין לו משהו להתמך בו / מישהו שיוליך אותו הוא פשוט מעדיף את אופציית הזחילה... זה נראה כאילו הוא כלל לא ממהר ללכת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמאלה
אורנה עטאר20/06/2010שלום,
אז משמע שמערכת שיווי המשקל שלו עדיין לא בשלה לשלב הזה.
שוב - ממליצה המון חוויות של יציאות משיווי משקל - אפילו בזחילה שלו. בכדי שהוא ילמד לאזן את עצמו ואז הוא יגיע בשל לשלב הזה.
דוגמאות:
אם הוא נעמד עם חפץ - תנדנדי את החפץ מצד לצד בכדי שהוא יעביר משקל בין הרגליים וייצב את עצמו בהתאם.
לשאת אותו על הכתפיים ולהחזיק אותו רק באגן ואולי החזקה באגן וברגל אחת - ולנוע מצד לצד וקדימה ואחורה.
בהצלחה.
תעדכני....
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)