תינוקת שלא מוכנה להיות לא על הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת שלא מוכנה להיות לא על הידיים
    שרון
    21/06/2010

שלום, בתי בת 8 שבועות ומלפני שבועיים לערך היא פשוט לא מוכנה לישון בשום מקום אחר חוך מעל הידיים. גם בלילה קשה להשכעב אותה לישון ולוקח יותר משעה של הלוך וחזור עד שהיא נרדמת, אבל זה בסוף קורה.
    הבעיה היא שבמהלך היום אם אני רוצה לשים אותה בעגלה/לול/כסא מתנדנד/כסא של האוטו היא פשוט מתחילה לבכות ולא מפסיקה עד שאני לא לוקחת אותה על הידיים. היא יכולה להירדם עלי וברגע שאנסה להניח אותה במקום אחר היא תתעורר ותבכה. כתוצאה מכך אני לא מסוגלת לצאת מהבית לשום מקום כי אי אפשר לשים אותה בעגלה או באוטו וגם בבית אני לא יכולה לעשות שום דבר כי היא כל הזמן עלי. מצב מאוד מדכא ומתסכל.

שאלותיי הן: האם מצב זה "נורמאלי" בגיל הזה? מדוע פתאום חל שינוי שכזה?
    ולשאלה הכי חשובה- אני מתלבטת בין 2 גישות- האחת אומרת שכנראה שהיא צריכה אותי עכשיו ושאתן לה להיות עלי כל הזמו ושתינוקות בגיל כזה לא מתרגלים לדברים ובעוד תקופה לא ארוכה זה יעבור לה, או שחייבים להתעקש כבר עכשיו וכן לנסות כל פעם לשים אותה ולתת לה קצת לבכות ואז לגשת וככה הלוך וחזור ורק אם זה לא עובד לקחת אותה ולהתמיד בזה כל הזמן עד שבסוף היא תתרגל?

אני ממש מיואשת. אנחנו מנסים לפעמים לשים אותה וללכת הלוך ולזור לתת מוצץ ולהרגיע, אבל ברוב הפעמים זה מסתיים על הידיים ואנחנו מותשים. האם להמשיך להתעקש או שבאמת בגיל הזה אים טעם? אני חוששת שהיא כן תתרגל להיות על הידיים וזה לא יעבור עוד חודש ואז בכל מקרה נצטרך לעבור את אותו התהליך של להרגיל אותה.

זקוקה נואשות לעצתכם, מה הדרך הנכונה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרדמה

שירי קאשי
    21/06/2010

הי שרון,
    אין דרך אחת נכונה ולכל גישה היתרונות והחסרונות שלה. אני מאמינה שלכל אמא ולכל תינוק יש את הדרך שיותר מתאימה להם. מבחינת גילה זה נכון שהיא עדיין זקוקה להמון מגע ולעזרה בהרפייה בכדי שתוכל להרדם. הרפייה זו מגיעה כתוצאה מתנועה שלרוב ניתנת כאשר התינוק על הידיים. מצד שני כמובן שמצב בו את אינך יכולה לצאת מהבית הוא לא תקין. יש גישות שאומרות שהתינוק צריך בגיל זה להיות כל הזמן צמוד לאמא ואחרות שיש להרגילו להיות לבד. בתוך התווח הזה את צריכה להחליט מה נכון עבוך. אני יכולה להציע לך להעזר במנשא שבו ניתן לערסל אותה וזה יאפשר לך גם לצאת מהבית כשהיא עלייך יותר בנוחות. תנוחת הערסול מאפשרת גם שינה עמוקה יותר ולכן כשתרצי ניתן יהיה להעביר אותה לעגלה או למיטה יותר בקלות. יכול להיות שיהיה לך קשה לעשות זאת לבד, במקרה זה אני ממליצה על הדרכה בבית, כיצד לעשות את המעברים הללו בצורה נכונה.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו