מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטיה ראש לצד אחדללה23/06/2010
שלום רב ,
ביתי בת חודשיים ושבוע. בביקור שבוע שעבר בטיפת חלב הסבו את תשומת ליבי שיש לביתי העדפה לסובב את הראש לצד שמאל ואמרו לי לעבוד יותר על צד ימין בעזרת גירויים.
אכן השבוע בבית שמתי לב לעדפה זו ועשיתי כמה שינויים כמו הפיכת המיטה , הרמתה משני הצצדים , להחזיק אותו ב2 הצצדדים, לגרות אותה בצד ימין וכו.
קשה לה שאני לוקחת אותה בידים ומשעינה אותה על כתף ימין שלי , הראש שלה לא מופנת החוצה אלא פנימה , לפעמים היא מסכימה לישון עם נטיה לצד ימין ולפעמים באמצע היא מחליפה כיוון. שאני משחקת איתה קשה לי מאוד להסב את תשומת ליבה ושאני עוזרת לה בעדינות להסתכל עליי היא מתעצבנת. האם כדאי לקחת לרופא לאבחון האם לילדה יש טורטיקוליס או להמשיך לעבוד עוד קצת לפני להגיע למסקנה זו . באיזה גיל במידת הצורך ניתן להתחיל פיזיותרפיה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לללה
אורנה עטאר23/06/2010ללה שלום,
פורום זה מנוהל ע"י מדריכות להתפתחות תינקוות בשיטת צעד ראשון ואני אסביר לך איך אנו מטפלות בהעדפת צד.
אני ממליצה על שהייה על הצדדים כמה שניתן. את תראי שצד אחד יהיה לה יותר קשה לשהות בו. התחילי עם הצד הקל. ידיים בקדמת הגוף. ראש בהמשך לגב. שלבי לחיצות על הצד, טפיחות, הדהוד של קול. בכדי שתשאר על הצד ככל שניתן. ניתן לעשות זאת בעירות ובשינה.
אח"כ עברי לצד השני - אותו דבר.
אם יש לכם פוף בבית - להשכיב אותה לישון על הצד בפוף זה מצויין.
בנוסף - הקפידי על טיפול סימטרי - האכלה, נשיאה וכו' למרות שהיא מפנה את ראשה לצד אחד.
תעדכני אותי עוד שבועיים איך הולך - במידה ותראי שאת לא מגיעה לתוצאות לבדך - שיקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות שתתן לכם טיפול אישי וממוקד.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטיה ראש
ללה24/06/2010תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת . אעדכן אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשי לאבחון פיזיותרפיסט מומחה
ליה24/06/2010להתפתחות הילד, לא מקצועי ולא אחראי לקבל טיפול דרך האינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)