היפוטוניה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוטוניה?
    הילה
    24/06/2010

הבן שלי בן 4 חודשים בעוד כשבוע. בחודש- חודשיים הראשונים, החזיק את הראש באויר בצורה יפה תוך שהוא נשען על הידים. בחודשיים האחרונים לא אוהב להיות על הבטן ובכל פעם שאני שמה אותו הוא שולח ידיים לצדדים או אחורה ומנסה לחלץ את עצמו מהמצב. למרות שנראה שהוא לא נשען על הידיים כי הן פרוסות לצדדים הוא מחזיק את הראש והחזה שלו מורם באויר. נכון, הידים שלו מעט רכות והוא לא כל כך נעזר בהן על מנת להחזיק את עצמו על הבטן, אך הוא משתמש בהן ומניף אותן, וכאשר אנחנו מחזיקים אותו על הידיים הוא דוחף אותנו באמצעותן. כמו כן, הוא התהפך בטן-גב- בחודשיים וחצי וגב בטן בשלושה ושבוע. יש לציין שהרגליים שלו חזקות מאוד. אחות טיפת חלב אמרה שנראה לה מעט היפוטוני. אני לא מעריכה תיוג ושימוש במונחים שלא תמיד הורים מבינים וללא הסבר שעומד מאחורי זה לכן אשמח לדעתכם האם מהתיאור הכללי זה אכן נראה כך ומה מומלץ לעשות במידה וכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוטוניה?

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    26/06/2010

הי הילה
    קשה לדעת מתיאורך ממה בנך סובל ,אם בכלל. הנטייה להיות בתנוחת "אווירון" בעת שכיבה על הבטן עלולה להצביע על גב מתוח ומקוצר. יש פה ,בנוסף, עובדות שונות -רגליים חזקות, אופציה להיפוטוניה ולעומת זאת התפתחות טובה ומוקדמת מהממוצע.
    לאור כל הנ"ל לא אוכל לתת אפשרות לאבחון שכן ישנן סתירות מסוימות בנתונים וישנו אבחון שאיננו שלי ולכן לא אוכל לאשר או לבטל אותו. אם תבחיני שניכרת חוסר נינוחות אצל בנך, קושי גדל בשכיבה על הבטן ו/או נסיגה מסוימת בהתקדמות כדאי יהיה להתייעץ עם איש מקצוע נוסף.
    בברכה

דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו