מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צעד ראשון- חוויתי האישית.לימור26/06/2010
כתבתי הודעה, שנגעה לנסיון הלא מוצלח שלי ושל בני עם שיטת "צעד ראשון", אני חושבת, שגם לביקורת יש מקום, ושיש בזה טעם נפגם- העובדה שמחקתם את ההודעה.
לי באופן אישי השיטה, לא רק שלא עזרה, אלא אף היתה ביזבוז של כסף וזמן חשוב- שבו יכולתי להיות מטופלת בשיטה שכן תעזור לבני. (מה שבסוף עזר היתה פזיותרפיה קונבנציונלית).
עם זאת, אני מניחה שיש תינוקות להם השיטה כן מתאימה, ואף מקדמת, שהרי הכל עניין אינדיוידואלי בסופו של דבר.
אבקשכן, לא למחוק את תגובתי, מאחר ויש לתת ולכבד גם אנשים עם דעות שאינן תואמות את שלכן.
ולהורים אני מציעה- לבדוק היטב עד כמה מקצועי האדם אליו הם ניגשים בכדי לקבל עזרה, מהי השכלתו, כמה הוא באמת מבין בעניין כה חשוב ומורכב- התפתחות תינוקות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוויה אישית
שירי קאשי27/06/2010הי איילת,
בגדול אני מסכימה עם מה שאת אומרת. אני יכולה להעיד באופן אישי על כמה השיטה טובה ויעילה, אך בשביל שהטיפול יצליח חייבת להיות כימיה בין ההורים למדריכה וכמובן שהתרגילים ואופן ההתמודדות צריכים להתאים להורים, כיוון שבסופו של דבר הם אלו שמבצעים את התרגילים בבית. אם ההורים אינם "מתחברים" לשיטה, התרגול יהיה לא יעיל והתוצאות בהתאם. במקרים כאלו צריך לשקול אלטרנטיבות אחרות כי המטרה היא לעזור לתינוק ולא רק לומר עשינו.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעד ראשון- מניסיוני....
לימור07/07/2010שלום שירי,
חשוב לי לציין ולהוסיף, כי לא מספיק שההורים יתחברו לשיטה ויתרגלו אותה בבית, עפ"י הנחיות המדריכה, שכן אני הייתי מחוברת לכך מאוד, ועשיתי בדיוק את מה שנתנה לי המדריכה עמה עבדנו, האמנתי בדרך, ואף פסלתי כיוון אחר וקונבנציונלי (מטבעי, אני מעדיפה לטפל בדברים באופן טבעי והוליסטי, ולא באמצעים "רפואיים"),
אלא, שהשיטה עצמה, כמו שיטות שונות ורבות, לא מתאימה ולא מקדמת כל ילד! ולכן, על המדריכה לגלות מקצועיות ומודעות, ולהיות עם האצבע על הדופק, ולהבין שאם תוך מס' לא מועט של מפגשים אינטנסיביים מאוד, לא חל כל שינוי סביר, ולו הקטן ביותר! עליה להמליץ להורים לשנות שיטה ודרך!!!!!!!!!! ולא להציע עוד סדרה של טיפולים, כשברור כבר בשלב זה, שאינם מועילים במקרה הזה!
גם בהסתכלות הפיזיותרפיה הקונבנציונלית- ממליצים רופאים לא לדבוק בשיטה מסוימת מעבר לשלושה חודשים, אם אין תוצאות מספקות, אלא לנסות דרך אחרת. כולי תקווה שמדריכות צעד ראשון, באשר הן, יגלו מקצועיות, גם במקרים בהם אין הצלחה, למרות כל ניסיונות ההורים, ויזכרו קודם כל את טובתו של הילד!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הבורות...
יעל07/07/2010אבל מה זה שיטת "צעד ראשון"? אשמח לפרטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)