מתי להשכיב לישון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי להשכיב לישון?
    שרון
    03/07/2010

תינוק בן 3 חודשים, מתי רצוי להשכיב לישון? אנחנו רוצים לנסות להשכיב באזור 7 וחצי, להעיר באזור 11 וחצי לעוד ארוחה קטנה ואז מקווים שתישן רצוף עד הבוקר ( 7 בבוקר). נשמע הגיוני?

ושאלה נוספת- האם ככל שהתינוק גדל שעת ההרדמה משתנה לשעה מאוחרת יותר? באיזו שעה שמים לישון תינוק בן חצי שנה? שנה? כמה שעות תינוקות/ילדים אמורים לישון בלילה?

נראה לי קצת מוזר להשכיב כ"כ מוקדם, לא הולכים עם תינוקות/ילדים קטנים לחוגים למשל גם בשעה 6? ראיתי גם הורים שהולכים עם תינוק בן חצי שנה וגם ילד בן שנתיים למסעדה בערב, אז לא כ"כ ברור לי..

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי להשכיב לישון?

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    04/07/2010

הי שרון,
    אין כללים או חוקים שנכונים עבור כל התינוקות. בגיל זה טווח שעות השינה הוא שונה מאוד בין התינוקות. מעבר לכך ההתנהלות היום יומית שלכם צריכה להתאים לתא המשפחתי שלכם. אני באופו אישי העדפתי להשכיב לישון כאשר התינוק הראה צורך לישון (גם אם זה רק ב23:00). כמו כן לא הערתי לארוחת לילה אלא חיכיתי שיתעורר לבד. בהדרגה שעות שנת הלילה התארכו, שעות השינה במשך היום התקצרו ובהתאם שעת ההשכבה בערב הלכה והוקדמה. שוב, זה סדר היום שהתאים לי ולמשפחתי. כל דבר שתבחרי בו והוא נוח לך הוא טוב (כמובן שבשאיפה לעשות הבחנה בין יום ללילה ולא להפך).

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

שרון
    04/07/2010

בגיל של חודשיים וחצי כמה שעות בלילה יכול תינוק לישון, כלומר למה מתכוונים כשאומרים שהתינוק יכול לישון כל הלילה? אני מניחה שלא מתכוונים מ 7 בערב עד 7 בבוקר בלי לאכול?!

ושאלה נוספת- אני יודעת ששונה מתינוק לתינוק, אבל לרוב אם נשכיב תינוק לישון מאוחר ישכיב מאוחר יותר הוא גם יקום מאוחר יותר? קראתי שנשים רבות אומרות שזה לא משנה ושהתינוק שלהם המשיך לקום באותה השעה בדיוק, אז כבר אין טעם להשכיב מאוחר יותר..

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו