הושבה בגיל 10.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הושבה בגיל 10.5 חודשים
    טליה
    11/07/2010

אני אמא לתינוק מקסים בן 10.5 חודשים. הוא מתהפך לשני הכיוונים, זוחל בציר, ולאחרונה החל לזחול מעט אחורה. רופאת טיפת חלב המליצה על פיזיותרפיה בגלל רפיון מסויים של השרירים (טונוס שרירים נמוך), אבל מאז ויתרנו על המזרון עליו היינו משכיבים אותו על בטנו, ועברנו לריצפה והמצב השתפר מאוד.
    שאלתי היא לגבי הושבתו. אני יודעת שאסור להושיב ילד לפני שהוא מתיישב בעצמו, אבל כיוון שהוא כבר מתקרב לגיל שנה ודיי יציב בגוף, האם אפשר להושיב אותו עם כריות על מושב לתינוק, למשל לצורך האכלה? כרגע אנו מושביים אותו על טרמפולינה בזמן ארוחות של מרק או פירות או ביצה, ואת תחליף החלב בבקבוק הוא שותה עדיין "כמו תינוק" מעורסל בידינו. אמא מנוסה המליצה לי להעביר אותו ל"שלב הבא", לתת לו לשבת ושיאכל גם אוכל לא טחון (למשל אפונה שתאפשר לו לתפוס אחד אחד את הגרגירים)
    אשמח לתשובה בעניין
    תודה
    טליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הושבה בגיל 10.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לטליה

אורנה עטאר
    11/07/2010

טליה שלום,
    את מבינה שבנך בעיכוב התפתחותי ולפני שאלתך על האכלה והושבה יש צורך לטפל בטונוס השרירים כי חיזוק של טונוס שריר יאפשר לו לממש את שלבי ההתפתחות הבאים וגם יוביל אותו להתיישבות ומוכנות לאכילה של אוכל אצבעות.
    אני מאמינה שיש קשר בין ההתפתחות המוטורית והמוכנות שלי כתינוק לאוכל מסוג מסויים.
    אני לא ממליצה להושיב אותו אלא לרדת כמה שיותר מהר לעומק העניין ע"י טיפול בטונוס השרירים הנמוך. טיפול נכון יוביל אותו לעלייה ל6, התיישבות עצמאית וכו'.
    הושבה לפני שהגוף יכול להפעיל את השרירים בעצמו בכדי לאזן את עצמו יכולים להוביל לנזק או להפעלת מנגנוני פיצוי בכדי לשמור על איזון ואת לארוצה בזה.

מאחר ואני מדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון" אני מאמינה בשיטה וממליצה לך עליה.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש אתר עם תמונות או סרטונים ?

עדי
    11/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה?

אורנה עטאר
    11/07/2010

שלום יעל,
    יש צורך לראות את בנך ולהתאים את התרגילים אליו.

את מוזמנת להיכנס לאתר "צעד ראשון" ולחפש שם.

את גם מוזמנת להתקשר אליי ולדבר על הנושא - לטונוס נמוך יש השלכות ארוכות טווח ולכן אני ממליצה לטפל כמה שיותר מהר.

נייד - 0544366399

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו