התהפכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות
    חן
    14/07/2010

שלום,
    בתי בת 3 חודשים ושבוע התחילה להתהפך מהבטן לגב בגיל חודשיים וחצי, התהפכה כך מס' פעמים כיום מתהפכת כל הזמן מהגב לבטן במשך שבועיים אך "שכחה" להתהפך חזרה מהבטן לגב וכאשר מתהפכת מהגב לבטן לאחר כמה דקות היא מתחיל לבכות ולא מצליחה לחזור לגב בכוחות עצמה - כך גם באמצע הלילה מתעוררת ובוכה לאחר שמתהפכת לבטן.
    כמו כן, כאשר היא על הבטן היא אף פם לא מניחה את הלחי על המשטח, גם כאשר אני משכיבה אותה לישון בצהריים על הבטן היא מתעוררת (על המרפקים אין לה בעיה).
    מה עליי לעשות?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• למה לא עונים?י

חן
    15/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחני

אורנה עטאר
    15/07/2010

חני שלום,
    התהפכויות לפני גיל 4 חודשים לרוב אינן רצוניות ולכן ייתכן וההתהפכויות שהיו בגיל חודשיים וחצי היו מקריות.
    מדברייך אני מבינה שהיא לא אוהבת לשהות על הבטן. בשהייה על הבטן תינוק צריך גם לדעת להרים ראש וגם להניח ראש ולנוח.
    בכדי לתת לך תרגילים ולכוון אותך מה לעשות הייתי רוצה לדעת אם את מרגישה שיש לה מתח שרירי באיזור בית החזה או זוקפי הגב שאולי הם אלו שלא מאפשרים לה להניח את הראש על הבטן? האם היא אוהבת להתערסל? מכירה את תנוחת הערסול?
    איך היא מתהפכת מהגב לבטן? תתארי לי מה היא עושה, דוחפת עם הרגליים? מביאה את הרגליים לכיוון הראש?
    כאשר יהיו לי את הפרטים - אוכל לכוון אותך איך לסייע לה.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות

חן
    17/07/2010

ראשית, תודה על התשובה.
    אין לה בעיה עם שהייה על הבטן היא מרימה ראש יפה מאוד ונשענת על המרפקים לאורך זמן,
    כמו כן, היא מאוד אוהבת את תנוחת הערסול ולרוב היא נרדמת כך על הידיים.
    כאשר שוכבת על הבטן, היא נוטה לצד מרימה את הרגליים למרכז לכיוון הראש ואז מתהפכת ונשארת על הבטן לאורך זמן עד שבוכה ולא מצליחה להתהפך חזרה מהבטן לגב, כאשר אני עוזרת לה להתהפך חזרה היא מייד מתהפכת שוב לבטן.
    דבר נוסף ששמתי לב הוא שהיא מתהפכת רק מצד שמאל.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחני

אורנה עטאר
    17/07/2010

חני שלום,
    כאן בפורום תוכלי למצוא תרגילים רבים לעידוד התהפכות מהבטן לגב (נקרא גלגול ג'ודו). בנוסף נסי לגרות אותה גם להתהפכות לצד השני ע"י גירויים בצד השני.
    מאחר ואינה בעיכוב תרגלי זאת ואם עד גיל חצי שנה היא לא תממש התהפכויות לכל הכיוונים חזרי אליי.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו